PSA Peugeot Citroën bo preoblikoval obrat v mestu Mulhouse

Petek, 13 Junij 2014

Direkcija proizvodnega obrata PSA Peugeot Citroën v mestu Mulhouse je na današnjem izrednem svetu delavcev predstavila svoj načrt za preoblikovanje in pospešitev industrijske zmogljivosti proizvodnega obrata za obdobje 2014 - 2020. Za te ukrepe bo v proizvodni obrat investiranih več kot 300 milijonov evrov v prihodnjih petih letih.



Načrt za posodobitev sodi v okvir nove družbene pogodbe, ki je bila podpisana 24. oktobra 2013, in je del operativnih ciljnih smernic "Back in the Race" za povečanje konkurenčnosti skupine PSA še posebej z razvojem konkurenčne industrijske baze na področju Evrope.

Temelji na štirih glavnih smernicah:

  • Popolna modernizacija celotnega proizvodnega procesa vozila vzporedno z uvedbo nove konstrukcijske osnove, platforme EMP2. Proizvodni obrat Mulhouse bo tako postal prva evropska tovarna skupine PSA, ki bo deležna te modernizacije.
  • Omogoča prehod na eno samo proizvodno linijo v končni fazi z namenom optimalne rabe industrijskega orodja in zmanjšanja stroškov proizvodnje, hkrati s tem pa bosta zagotovljena ohranitev in razvoj usposobljenosti.
  • Lansiranje dveh novih karoserijskih različic na osnovi platforme EMP2.
  • Potrditev vloge tovarn "Usine Mécanique de Mulhouse" in "Pôle Métallurgie Muhouse" znotraj industrijskega mehanizma skupine PSA.

Kot je bilo najavljeno že v novi družbeni pogodbi, je omenjeni svet delavcev potrdil stabilno proizvodno količino približno 200.000 vozil letno.

Za Corinne Spilios, direktorico proizvodnega obrata: "Ta projekt je odlična novica za proizvodni obrat Mulhouse in za vse njegove zaposlene. To je za nas tudi izjemno velik izziv, saj nam bo modernizacija proizvodnega procesa dala možnost, da se povzpnemo med najbolj uspešne evropske tovarne tržnih razredov C in D z vidika kakovosti in konkurenčnosti. Prepričana sem, da bomo znali vsi prevzeti vlogo akterjev te spremembe za dosego uspeha."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper