PSA Peugeot Citroën in General Motors potrdila skupne načrte

Četrtek, 25 Oktober 2012

PSA Peugeot Citroen in General Motors sta potrdila pomembne načrte za skupno sodelovanje, v okviru njunega globalnega zavezništva. V skladu z dogovorom, ki so ga podpisali 29. februarja 2012, sta partnerja izbrala štiri projekte za skupne platforme, ki jih bodo izdelovali na skupni platformi in potrdila tudi sodelovanje na področju nabave delov.


Razvoj skupnih platform

V skladu z dogovorom bosta PSA Peugeot Citroen in General Motors razvijala štiri projekte v različnih segmentih na skupnih platformah:

  • Razvoj kompaktnega večnamenskega (MPV) vozila za znamki Opel/Vauxhall in kompaktnega crossover vozila za Peugeot
  • Razvoj malega večnamenskega (MPV) vozila za Opel/Vauxhall in Citroën
  • Razvoj platforme, ki se bo uporabljala za novo generacijo majhnih, okolju prijaznih vozil znamk Opel/Vauxhall, Peugeot in Citroën
  • Razvoj srednje velikih vozil znamk Opel/Vauxhall, Peugeot in Citroën

Vsi štirje projekti bodo temeljili na kombinaciji najboljših tehnologij in platformskih component obeh omenjenih partnerjev. Naveza PSA Peugeot Citroen in General Motors naj bi prva vozila, ki so plod sodelovanja, predstavila v letu 2016.

Skupna nabavna organizacija

Partnerji so potrdili tudi nadaljevanje projekta skupne organizacije za nabavo, ki bo za vse partnerje pomenila večje nabavne količine, lažjo logistiko in ugodnejše cene.

Aleksander Praper