PSA Peugeot Citroën prodal največ električnih vozil v Evropi

Četrtek, 12 Januar 2012
Leto zatem, ko je skupina PSA Peugeot Citroën predstavila novo generacijo mestnih električnih avtomobilov, ima danes, s skoraj 30 % tržnim deležem, vodilni položaj med električnimi avtomobili na evropskem trgu.



Skupina PSA Peugeot Citroën je konec 2010 prva lansirala električni avtomobil na evropskem trgu. Gre za modela peugeot iOn in citroën C-zero. Ponudbo je še istega leta okrepilo z dvema električnima gospodarskima voziloma, s peugeotom partnerjem origin in citroënom berlingom first. Doslej je bilo izdelanih 4000 električnih avtomobilov, 6000 pa je novih naročil.

V prvi fazi so bili kupci v glavnem podjetja. Med temi velika državna podjetja ter državne in lokalne ustanove predstavljajo 90 % prodaje. V povezavi s podjetji, kot so General Electric, Nemške železnice, Francoska nacionalna železniška družba (SNCF), Airbus in  Allianz, so bili izvedeni številni projekti mobilnosti. Ker skupina verjame v prednost električne mobilnosti, namerava povečati bazo strank tudi med majhnimi in srednje velikimi podjetji ter med posamezniki, ki so že sedaj prepričani v prednost električnih avtomobilov.



Sočasno z razvojem električnih avtomobilov se iščejo rešitve, ki zadevajo nove koncepte mobilnosti, kot sta Peugeotova ponudba storitev mobilnosti Mu ali Citroënova Call Car. Električni avtomobil je del strategije PSA Peugeot Citroën, ki skuša odgovoriti na okoljske izzive, katerim so izpostavljeni tako proizvajalci avtomobilov, lokalne skupnosti, podjetja kot tudi posamezniki.  

Skupina je predstavila mnoge tehnološke rešitve, ki so prilagojene različnim potrebam strank. S tem je bil dosežen napredek na področju energije in emisij CO2.  Direktor obeh znamk in član uprave PSA Peugeot Citroën Frédéric Saint-Geours je dejal: »Razvijanje rešitev za stop&start motorje, hibridne dizle in vozila brez emisij nam mora omogočiti, da povečamo vodilni položaj v segmentu vozil z nizkim izpustom CO2 v Evropi in da razširimo svoje znanje na druga tržišča.«