Reorganizacija skupine PSA Peugeot Citroën

Torek, 22 November 2011
V okviru reorganizacije skupine PSA Peugeot Citroën, ki vstopi v veljavo s 1. januarjem 2012, bo funkcijo komercialnega direktorja za Evropo prevzel Jean-Philippe Imparato, direktorja mednarodnih dejavnosti pa Yves Moulin.  V okviru nove organizacije za Evropo bo bivši generalni direktor Peugeota Slovenija, Albéric Chopelin, ki je od aprila letos načeloval Peugeotu Nizozemska, prevzel funkcijo generalnega direktorja  znamk Peugeot in Citroen za dežele Benelux. Poročal bo Jean-Philippu Imparatu.

Jean-Philippe Imparato in Yves Moulin bosta poročala Jean-Marc Galesu, članu izvršnega odbora skupine PSA Peugeot Citroën in generalnemu direktorju obeh znamk. Odgovorna bosta:

- za doseganje poslovne in gospodarske učinkovitosti obeh znamk na njunih področjih  in 
- za izvrševanje strategije razvoja in napredovanje obeh znamk.

Z izjemo Francije, kjer bosta direktorja Peugeota in Citroëna direktno poročala Jean-Philippu Imparatu, bodo v vseh drugih evropskih državah imenovali generalnega direktorja obeh znamk. Pod njegovim vodstvom bosta direktor Peugeota in direktor Citroëna v vsaki državi spodbujala in razvijala prodajo in mrežo posameznih znamk.    

Ti dve imenovanji sta del nove organizacijske strukture vodstva skupine PSA Peugeot Citroen, katere glavna cilja sta:

- krepitev razvijanja strategije in identitete obeh znamk na svetovni ravni in
- poenostavitev in izboljšanje učinkovitosti prodajnih dejavnosti v Evropi.

Vincent Rambaud ostaja generalni direktor Peugeota na mednarodnem nivoju, Frédéric Banzet pa generalni direktor pri Citroënu. Oba bosta poročala Jean-Marc Galesu. Prav tako bosta odgovorna za izdelke njunih znamk.

Struktura delitve in koordinacije znamk Peugeot in Citroën ostaja nespremenjena.

45-letni Jean-Philippe Imparato se je skupini PSA pridružil leta 1991. Opravljal je različne funkcije v okviru prodaje in kvalitete v Evropi in na mednarodni ravni. Med leti 2003 in 2006 je bil direktor za kakovost pri Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles na Kitajskem, med leti 2008 in 2010 pa je bil generalni direktor pri Citroënu v Italiji. Od aprila 2010 je direktor mednarodnih dejavnosti pri Peugeotu.

52-letni Yves Moulin je opravljal vrsto komercialnih in marketinških aktivnosti pri Volkswagnu. Leta 2004 se je pridružil skupini PSA Peugeot Citroën kot direktor prodaje pri Citroënu v Franciji. Med leti 2007 in 2011 je bil generalni direktor pri Dongfeng Citroën na Kitajskem. Od januarja letos je direktor mednarodnih dejavnosti pri Citroënu.