S tekočih trakov je zapeljal prvi novi yaris

Petek, 15 Julij 2011
Prva toyota yaris tretje generacije je zapeljala s tekočih trakov Toyotine tovarne Valenciennes v Franciji. Beli trivratni yaris, z 1,0-litrskim bencinskim VVT-i motorjem, je obeležil začetek proizvodnje novega modela v Toyota Motor Manufacturing France.



Didier Leroy, predsednik in izvršni direktor Toyota Motor Europe je dogodek komentiral: “Novi yaris bo pospešil naš napredek in pomagal Toyoti doseči njen potencial v Evropi. Prepričan sem, da bomo v roku naslednjih dveh do treh let v Evropi dosegli prodajo vsaj enega milijona toyot letno.”

Cifra očitno ni iz trte zvita, saj namerava Toyota letno v Evropi prodati 200.000 novih yarisov. Vsekakor si Toyota lahko obeta dobro prodajo yarisov, saj je ta model tudi v Evropi, kjer se prodaja od leta 1999, dosegel zelo dobre ugled zaradi malih dimenzij in dobre prostorske izkoriščenosti. Tudi tretja generacija yarisa sledi takšnim smernicam, a bolj kot na ljubkost stavi na dinamičen in eleganten zunanji dizajn ter osredotočenost k vozniku v notranjosti