Skupina BMW v Abu Dhabiju odprla svoj največji salon

Sobota, 18 Februar 2012

Abu Dhabi Motors, dolgoletni uvoznik vozil Skupine BMW je vložil 62 milijonov evrov v nov kompleks, ki so ga gradili kar tri leta. 30.000 kvadratnih metrov velik salon , namenjen znamkam BMW, Mini in Rolls-Royce, je največji salon Skupine BMW na svetu.



Novi salon so v uporabo predali pred več kot 1000 povabljenimi gosti, ki so vključevali visoke predstavnike BMW-ja, predstavnike oblasti in VIP goste. Na otvoritvi so poudarili pomembnost Srednjega Vzhoda za Skupino BMW, saj so v letu 2011 na tem področju prodali več vozil kot kadarkoli prej, poleg tega pa obstaja še zelo velik potencial rasti.



Kompleks vsebuje tri ločene prodajne salone za znamke BMW, Mini, Rolls-Royce in BMW motocikle. V novem objektu bo zaposlenih preko 450 oseb, razstavljenih pa bo kar 70 avtomobilov in 10 motociklov! Za ljubitelje znamk so pripravili obsežen butik z modnimi dodatki znamk BMW in Mini. Seveda ne manjka niti kavarna, kino – za predstavitve novih modelov, simulator Formule 1 in otroški igralni kotiček. Salone bo dopolnila orjaška servisna delavnica, kjer bo lahko hkrati v delu do 120 vozil.



Abu Dhabi Motors je bil v lanskem letu največji uvoznik skupine BMW v regiji in tudi eden izmed desetih najpomembnejših prodajalcev vozil Rolls-Royce. Zanimivi pa so podatki, katera BMW-jeva vozila so se najbolje prodajala na Srednjem Vzhodu v lanskem letu: vodi serija 7 (4511 vozil), pred BMW serijo 5 (4.286 vozil), BMW X6 (2.620 vozil), BMW X5 (2510 vozil) in BMW serijo 3 (2033 vozil).

Aleksander Praper