Skupina BMW v letu 2013 z novo rekordno prodajo vozil

Petek, 17 Januar 2014

BMW je na tiskovni konferenci razkril prodajne rezultate podjetja za leto 2013, iz katerih izhaja, da je celotna skupina BMW Group v letu 2013 globalno dosegla rekordno prodajo skupno 1.963.798 prodanih vozil BMW, MINI in Rolls-Royce. Vse tri znamke so beležile rekordno prodajo skozi celo leto in podjetje je tako utrdilo prvo mesto v »premium« segmentu vozil.

Tudi slovenska podružnica BMW je uspešno zaključila leto 2013 in se povzpela na prvo mesto med »premium« predstavniki vozil. Registriranih je bilo 1.381 novih osebnih vozil blagovne znamke BMW, 211 vozil znamke Mini in 218 motornih koles BMW Motorrad. Najbolj prodajan BMW model v Sloveniji je bil v letu 2013 BMW X1 (233 vozil). Sledila sta mu BMW X3 (198 vozil) in BMW serije 3 limuzina (193 vozil).

BMW Group Slovenija bo tudi v letu 2014 s prihodom novih modelov poskusila utrditi svoj vodilni položaj na slovenskem trgu. Serija 2 coupé in serija 4 cabrio bosta na slovenskem trgu predstavljena že marca letos, junija prihajata športna M3 limuzina in M4 coupe, v sredini poletja bo predstavljen model X4, jeseni pa prihaja glavna novost letošnjega leta in sicer BMW active tourer.

Znamka Mini je v letu 2013 v promocijske namene omogočila 400 testnih voženj, najbolj prodajani modeli pa so bili trivratni Mini, Countryman in Clubman. V letu 2014 pa bo največja novost znamke na slovenskem trgu prihod nove generacije trivratnega modela Mini v mesecu marcu.

BMW je bila v preteklem letu, v sodelovanju s Smučarsko Zvezo Slovenije – Zborom za biatlon, prisoten na tekmah za svetovni pokal na Pokljuki. Športno udejstvovanje se nadaljuje tudi v letu 2014 - z napovedjo golf prvenstva BMW Kempinski Golf Cup. V Kranjski Gori je že tretje leto zapored mogoče obiskati deželo xDrive in sodelovati v xDrive doživetju, na katerem bodo lahko prijavljeni udeleženci do konca februarja preizkusili inteligentni sistem štirikolesnega pogona ter doživeli pester dodatni program športnih zimskih radosti.

Znamka je aktivna tudi na kulturnem področju saj bo letos nadaljevala sodelovanje z Mestnim muzejem Ljubljana (lanski projekt »Kolo«, The wheel, je požel veliko zanimanja), v zraku pa je tudi partnerstvo pri Blejskem filmskem festivalu, katerega predsednik žirije bo Rade Šerbedžija

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, je poudaril da je značilnost slovenskih kupcev in lastnikov vozil BMW osredotočenost na stroške vzdrževanja vozila, zato tudi v letu 2014 ključ uspeha in glavni cilj skupine BMW Group Slovenija ostaja zadovoljstvo strank v celotnem obdobju lastništva vozila.


Po sporočilu za javnost povzel: Tit Kurtin