Slovenija z največ prijavami na Peugeotov ECO CUP

Torek, 16 Februar 2010

Zbiranje prijav kandidatov, ki bi želeli sodelovati na prvem Peugeotovem mednarodnem tekmovanju v varčni vožnji, je v osemnajstih evropskih državah potekalo od 15. januarja do 10. februarja. Odziv slovenskih udeležencev je bil izjemen, saj se jih je na spletno stran www.ecocup.peugeot.com prijavilo kar 1146, kar postavlja Slovenijo po deležu na prvo mesto med 18 sodelujočimi državami.

Med prijavljenimi je žirija izbrala štiri kandidate: Klavdijo Mulec, Denisa Bednjača, Vojka Kolenca in Marjana Jauka. Vsak bo z enim od štirih modelov (207, 308, 3008 in 5008) poskušal prevoziti 1000 km razdalje med Parizom in Ženevo z najnižjo porabo goriva. Tekmovanje bo potekalo od 28. februarja do 1. marca, z zaključkom na ženevskem avtomobilskem salonu. Najboljše štiri voznike posameznih modelov čaka privlačna nagrada, novi avtomobil modela s katerim so tekmovali.

Pred odhodom na tekmovanje pripravlja Peugeot Slovenija kandidatom, za čimboljšo pripravo, spoznavni dan s teoretičnim napotki in praktičnim treningom v varčni vožnji.

 

Peugeot Slovenija