Slovenska filharmonija in Peugeot na turneji

Četrtek, 14 Junij 2007

Začenši s 23. junijem pa vse do konca meseca se bo po večjih in manjših slovenskih mestih odvijala koncertna turneja z nizom šestih koncertov, ki jo v skupnem sodelovanju pripravljata in nudita Slovenska filharmonija in podjetje Peugeot Slovenija..

Šest koncertov v šestih mestih (23.6. – Ptuj, 25.6.-Slovenj Gradec, 26.6.-Novo Mesto, 28.6.-Portorož, 29.6.-Dobrna, 30.6.-Ljubljana) predstavlja prvo tovrstno turnejo koncertov visokega nivoja dostopnih širšemu krogu obiskovalcev.  

Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko šefa dirigenta Georga Pehlivaniana, s sopranistko Sabino Cvilak, bo izvajal izbrana dela največjih skladateljev kot so Smetana, Gounod, Dvoržak, Puccini, Gershwin in drugi. Repertoar je enak na vseh koncertih in vsebuje pester izbor znanih  glasbenih del kot Vltava, Faust, Slovanski plesi, La Boheme, Porgy in Bess ...

Za organizacijsko plat turneje bo poskrbel Imago Sloveniae, medtem ko je sodelovanje Slovenske filharmonije in Peugeota Slovenija, kot generalnega pokrovitelja turneje, nadaljevanje pred časom sklenjenega dolgotrajnejšega partnerstva, h kateremu je vodil predhodno uspešno izpeljan Francoski teden, umetniško in vsebinsko bogat projekt v organizaciji Slovenske filharmonije in pokroviteljstvu Peugeota Slovenije.

 

Peugeot Slovenija