Slovensko zastopstvo Toyote ima novo vodstvo

Petek, 21 Marec 2014

Toyota Adria d.o.o. je na tiskovni konferenci v Hotelu Plaza razkrila prodajne rezultate za preteklo leto. Ponovno je moč opaziti uspešno prodajo vozil v celotni regiji in rast prodaje vozil. Svečano priložnost smo izkoristili za inavguracijo novega predsedenika uprave in izvršnega direktorja Toyote Adria d.o.o.


G. Masahiro Kuwahara se po štirih letih vodenja Toyote Adrie d.o.o. poslavlja

Ključni cilji v letu 2013 so bili 2,5 % tržni delež, uspešna predstavitev novih modelov C segmenta in pristop k flotnim kupcem. Z okrepljenimi aktivnostmi in promocijo hibridne tehnologije so dosegli boljšo prepoznavnost hibridnih modelov, rast prodaje hibridnih vozil in hkrati tudi izboljšali rezultat pri zadovoljstvu kupcev. Za leto 2014 načrtujejo rast tržnega deleža na 4% pri privatnih kupcih in 2% tržni delež pri flotnih kupcih. Prav tako so si zadali cilj 15% penetracije prodaje hibridnih vozil znotraj celotne prodaje ter ponovno prvo mesto med kupci v kategoriji popolnega zadovoljstva.

Dosedanji predsednik Masahiro Kuwahara po štirih letih zaključuje svoj mandat in vodstvo podjetja ter mesto predaja svojemu nasledniku. G. Kuwahara je na konferenci izpostavil svojo nalogo o stabilizaciji podjetja in celotne regije Toyota Adria (TADG). Po zahtevnih in izzivov polnih štirih letih, so z reorganizacjo podjetja in poslovanja ter osredotočenjem na popolno zadovoljstvo kupcev, dosegli ponovno rast prodaje vozil in dobre rezultate na poprodajni ravni. Zaradi izboljšav na obeh področjih je TADG izboljšala tudi finančni rezultat in leto 2013 zaključuje z dobrim rezultatom.

Na konferenci je dosedanji predsednik uprave namenil tudi nekaj besed Sloveniji.
Srečal sem ljudi z veliko energije in strasti, zelo dobro izobražene in proaktivne. Kar sem včasih pričakoval več od njih, je ugotovitev in ocena predvidenih ukrepov ali rezultatov ter nenehne izboljšave procesov ipd (t.i.kaizen). Prav tako pričakujem, da se zavežemo, da je treba doseči veliko višjo raven. Kar zadeva tuje naložbe, o katerih berem v slovenskih časopisih, ima Slovenija še vedno na voljo izboljšave na področju znižanja relativno visokih obdavčitev, likvidnosti in na drugi strani ureditev infrastrukture za tujce.“

Nato je sledila inavguracija novega predsednika uprave in simbolična predaja darila. G. Gregor Mauko, direktor Toyote Slovenija, je g. Kuwahari podaril steklenico primorskega slovenskega vina in panjsko končnico.

S 1.aprilom 2014 bo mesto predsednika uprave in izvršnega direktorja zasedel g. Akira Kimura, ki je bil poprej zadolžen za trg Latinske Amerike in Karibskih držav.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper