Sloviti Wiedeking zapušča Porsche

Petek, 24 Julij 2009

Včeraj je bila na sestanku nadzornega odbora znamke Porsche sprejeta odločitev, da Dr. Wendeling Wiedeking in njegov namestnik Holger P. Haerter odstopata s svojih položajev in zapuščata to znamko, a ji ostajata na voljo kot zunanja svetovalca. Hkrati sta odstopila tudi iz nadzornih odborov znamk Volkswagen in Audi.

Wiedeking in Haerter sta prišla do sklepa, da je njun odstop iz vodilnih mest pomemben za nastajanje integriranega koncerna Porsche – Volkswagen. Wiedeking, ki je leta 1992 postal vodilni mož te nemške znamke, jo je iz krize popeljal do statusa najbolj dobičkonosnega podjetja na svetu. Cenjeni manager je ob svojem odstopu dobil odpravnino v višini 50 milijonov evrov, pri čemer je polovico namenil za ustanovitev ustanove, ki bo skrbela za socialno varnost Porschejevih delavcev.

Wiedekinga bo nasledil Michael Macht član upravnega odbora Porsche AG odgovoren za proizvodnjo in logistiko, Mesto Haerterja pa bo prevzel Thomas Edig, ravno tako član upravnega odbora, zadolžen za človeške vire. Po poročanju nemških medijev, je na čustvenem poslovilnem govoru, ki se je dotaknil delavcev, na koncu ta svoj dobrodelni prispevek utemeljil s stavkom: »Kajti brez vas bi bil nič«.

 

Porsche Slovenija