Spremembe vodstva Aston Martina

Nedelja, 12 Oktober 2014

Potem, ko so lastniki Aston Martina najeli priznanega managerja Andya Palmerja in ga postavili na mesto izvršena direktorja, je ta kaj hitro uvedel še dve spremembi, s katerima naj bi očitno pospešil prepoznavnost Aston Martina v javnosti in intenzivneje deloval na področju komunikacij ter marketinga.

Zanimiva je zaposlitev Simona Sproula, nekdanjega podpredsednika komunikacij pri Tesla Motors. Sproule se ponaša z 20-letnimi izkušnjami v avtomobilski branži, v kateri je doslej zasedal različne vodilne položaje pri znamkah Ford, Nissan in Renault-Nissan Aliance ter seveda Tesla. V Aston Martinu bo 1. novembra postal novi direktor marketinga in komunikacij. Vodil bo globalne aktivnosti znamke in bo podrejen neposredno Palmerju. Druga sprememba dodaja Janette Green, ki je v Aston Martinu zaposlena 10 let, poleg obstoječega položaja direktorice komunikacij še funkcijo direktorice pisarne izvršnega direktorja. Tako bo na podlagi svojih 25-letnih izkušenj postala Palmerjeva glavna svetovalka ter vodja strateških projektov.

Andrew (Andy) Palmer velja za enega najbolj vplivnih managerjev v avtomobilski industriji. Nasledil bo dr. Urlicha Beza, ki je Astona Martina vodil kar 14 let. Palmer, Britanec po rodu, je za svoje prispevke britanski avtomobilski industriji prejel že več častnih nazivov. Ob prevzemu nove funkcije je omenil, da je bil prehod iz Nissana v Aston Martin odločitev razuma in srca. Ponudba, ki je preprosto ni mogel odkloniti.
 

Aleksander Praper