Študentje Visoke šole za dizajn predstavili svoje projekte za leto 2008

Ponedeljek, 21 April 2008

Vseevropski natečaj za mlade umetnike »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!« za leto 2008 se je začel 1. decembra lani. Tako kot prvi tovrstni natečaj, ki je bil razpisan marca 2007. Tudi drugi natečaj poteka v sodelovanju s šolami za uporabne umetnosti po vsej Evropi. .

Na natečaju za leto 2008 sodeluje tudi Slovenija v disciplini grafičnega oblikovanja, katere predmet je graficna dekoracija dirkalnika Chevrolet Lacetti WTCC (World Touring Car Championship) v EPS formatu. Največ odziva je Chevrolet dobil s strani Visoke šole za dizajn, pod vodstvom dekanje Nade Matičič.

V tem tednu so študentje omenjene šole, ki so se prijavili na natečaj,  predstavili prve osnutke svojih projektov. Njihova mentorica je profesorica Narvika Bavcon.

Darko Dobrič, prvi mož za prodajo in marketing znamke Chevrolet je dejal: » Chevrolet se je v lanski dirkaški sezoni WTCC zelo dobro odrezal. S tega razloga smo se tudi odločili, da podpremo mlade umetniške talente, naj izrazijo svoje videnje športa, ki diši po adrenalinu.«

Študentje morajo svoja dela oddati do 15. maja. Žirija v zasedbi štirih članov bo izbrala tri najboljše projekte, ki potujejo dalje na evropsko raven. Zaključna podelitev nagrad bo v začetku meseca junija.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana