Susan Docherty – nova predsednica Chevrolet Europe

Četrtek, 01 December 2011
Susan Docherty je bila imenovana za predsednico in izvršno direktorico družbe Chevrolet Europe. Delovno mesto bo prevzela 01. 01. 2012. Nadomestila bo Wayna Brannona, ki družbo General Motors zapušča po 38 letih in gre v pokoj.



V čast mi je, da lahko prevzamem vodstvo Chevrolet Europe od Wayna Brannona in njegove ekipe. Pred menoj nikakor ni lahka naloga, katere se bom s polnim zagonom lotila že prvi dan mojega prihoda“ je delaja Susan docherty. „To je odlična priložnost, da še naprej izboljšujemo poslovanje v Evropi, saj smo v preteklih mesecih trgu predstavili kar sedem novih modelov.“

Susan Docherty je od maja 2010 zaposlena kot podpredsednica za mednarodne operacije, prodajo, trženje in poprodajne storitve družbe GM. Imela je vodilno vlogo pri uspehu družbe GM in znamke Chevrolet na razvijajočih se trgih. Pred tem je Susan Docherty delala kot podpredsednica trženja za ZDA v družbi GM. Opravljala je tudi druge ključne funkcije, med drugim kot podpredsednica prodaje, storitev in trženja v ZDA, generalna direktorica družbe Buick-Pontiac-GMC, direktorica trženja pri GM Europe s sedežem v Nemčiji in vodja mednarodnega trženja in komunikacij v Zürichu.

Wayne Brannon se je družbi GM pridružil leta 1973. Opravljal je različne naloge v oddelkih prodaje, trženja in načrtovanja pri družbi Cadillac, leta 1992 pa je postal direktor prodaje in trženja za Afriko. Po tem je vodil različne prodajne in tržne aktivnosti v Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Južni Ameriki ter živel v Zürichu in Sao Paolu. Od leta 2006 je vodil ponovno uvedbo znamke Chevrolet v Evropi.

»V čast mi je bilo biti član moštva, ki je znamko Chevrolet ponovno pripeljalo v Evropo,« je povedal Wayne Brannon. »Leto 2011 je bilo posebno leto. Ne morem si zamisliti lepše priložnosti za zaključek 38-letne kariere, kot je praznovanje stoletnice znamke, ki jo imam rad.«

Pod njegovim vodstvom je znamka Chevrolet podvojila prodajo v Evropi. V prvih treh četrtletjih leta 2011 je Chevrolet v Evropi prodal več kot 380.000 vozil in v 11 državah dosegel dvomestno rast prodaje. V letu 2011, ko družba praznuje stoletnico, je Chevrolet na Evropskih trgih ponudil sedem novih modelov.