Torino in 30 drugih italijanskih mest praznuje prihod Fiata 500

Četrtek, 28 Junij 2007
Prvi javni prihod nestrpno pričakovanega Fiata 500 v marsičem opušča tradicionalno kampanjo ob lansiranju in jo zastavlja na simbolni ravni njegovega predhodnika iz leta 1957. Morda se kdo še spomni: bilo je natanko 4. julija pred 50 leti, ko je Torino praznoval prihod Fiata 500 s takrat nepozabnim sprevodom več kot 150-ih avtomobilov. Novodobnega naslednika čaka podobna dobrodošlica z izrednim šovom, ki bo potekal 4. in 5. julija v Torinu.

Pričakujejo, da se bo poleg lokalnih prebivalcev dogodka udeležilo več kot 7.000 obiskovalcev iz 63 držav. Dogodku bo prisostvovalo 3.750 trgovcev, uvoznikov in predstavnikov večjih podjetij, več kot 1.000 novinarjev, približno 100 finančnih analitikov, 200 dobaviteljev in 1.000 gostov, vključno z uglednimi strokovnjaki, poslovneži in gosti iz sveta zabave, mode in športa. 5. julija popoldne pa se bo Fiatovo vodstvo odpravilo v Rim, kjer bo novega Fiata 500 predstavilo tudi predsedniku Italije.

Ob lansiranju novega avtomobila se je Fiat pridružil tudi humanitarnemu projektu »Dom za Toma Palčka – pomagajmo zrasti malčkom«, ki jo za pomoč nedonošenčkom pripravlja fundacija Drevo življenja.

Prihod avtomobila Fiat 500 ni pomemben le za Torino, temveč za celotno državo. V tesni povezavi z uradnim lansiranjem bo v tridesetih italijanskih mestih 5. in 6. julija na njihovih čudovitih mestnih trgih predstavljeno novo vozilo. Na odrih svetovno znanih trgov, kot so Piazza del Popolo v Rimu, Piazza Duomo v Milanu, Piazza Politeama v Palermu in Piazza San Carlo v Torinu, bo potekal zabavni in glasbeni program ter različne igre, pa tudi humanitarna akcija: 5. in 6. julija bodo obiskovalci lahko kupili zgoščenko Fischia 500 ali ekskluzivne majice, s katerimi bodo sodelovali v projektu »Dom za Toma Palčka«. Akcija bo potekala tudi 7. in 8. avgusta pri vseh prodajalcih avtomobilov Fiat med dnevi odprtih vrat ob začetku prodaje Fiata 500 v Italiji.

Prireditev ob reki Pad bosta neposredno prenašala Canale 5 in Notte Bianca 500
Najtežje pričakovani trenutek je zagotovo svečanost, ki bo 4. julija v Torinu s pričetkom ob 22. uri, na obrežju Murazzi vzdolž reke Pad. Dogodek je zasnovalo podjetje K-events/FilmMaster Group, režija je v rokah Marca Balicha, svetovno znanega italijanskega kreativnega producenta, ki je znan po fantastičnih spektaklih - med drugim tudi po prireditvah ob otvoritvi in zaključku zimskih olimpijskih iger, ki so lani usmerile pozornost svetovne javnosti v Torino.

Balich je za Fiata 500 pripravil poseben kalejdoskop luči, zvokov, glasbe in fantastičnih predstav, ki bo očaral publiko na aleji Cairoli (poleg že omenjenih 7.000 gostov, bo prisotnih tudi 500 zaposlenih iz podjetja Fiat Mirafiori in 4.500 udeležencev tekmovanja, ki ga organizira La Stampa). Spektakel bodo lahko spremljali tudi preko velikih zaslonov na torinskih trgih (Piazza Vittorio Veneto, Piazza San Carlo, Piazza Castello and Piazza Emanuele Filiberto) in seveda v neposrednem prenosu na Canalu 5. Poleg tega bo od 22. ure dalje dogodek mogoče spremljati tudi preko spletne strani www.fiat500.com, kar bo poneslo slavje in navdušenje iz Torina po vsem svetu.

Vrhunec prireditve bo seveda prihod avtomobila Fiat 500, ki se bo v vsej svoji lepoti in izvirnosti prvič predstavil publiki v takšnem obsegu. Zabava se bo nadaljevala z Belo nočjo 500 (Notte Bianca 500) in tisočimi obiskovalci in gledalci.

Dva dneva zabave v glavnem mestu dežele Piemont
Pred pričetkom večernega spektakla 4. julija, bodo torinski trgi gostili številne izvirne dogodke posvečene prihodu novega Fiata: od trgov Vittorio Veneto, San Carlo, Castello do Quadrilatera Romano in nostalgičnega Borgo Dora… Dogodek bo tudi odlična priložnost za obisk galerije »Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli«, ki bo odprta do 21. ure ali za obisk številnih muzejev v centru mesta, ki bodo odprti do druge ure zjutraj.

5. julija dopoldne, po tiskovni konferenci na PalaIsozaki (prenos predviden tudi na www.fiat500.com), bodo novinarji iz različnih držav na testne vožnje s Stadia Comunale zapeljali 180 testnih vozil. Na aleji Traiano pa bodo zgodovinski Fiati 500 prevzeli scensko vlogo prizorišč za piknike, majhnih trgovinic, mestnih tržnic za druženje in animacije. Zbiratelji bodo lahko vozili po testni stezi Mirafiori in domov odnesli tudi spominsko fotografijo.

Več o programu dogodkov na www.fiatauto.com





Avto Triglav