Toyota Adria 2010 Skills Grand Prix

Četrtek, 18 November 2010

Toyotina učna akademija vsako leto organizira »Skills Grand Prix« - tekmovanje v znanju in sposobnostih za prodajne svetovalce, mehanike in servisne svetovalce. Že 7. leto zapored poteka tekmovanje za mehanike in servisne svetovalce, medtem ko, servisni svetovalci tekmujejo zadnjih 5 let. Med 24 finalisti prodajnih svetovalcev in mehanikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije , Črne gore in Bosne, sta bila najboljša Jože Ipavec iz podjetja Avto Select in Roman Grilj iz podjetja AC Lovše.



Tekmovanje Skills Grand Prix organizira Toyota Adria d.o.o. V njem sodelujejo prodajni svetovalci in mehaniki iz držav, kjer ima Toyota Adria d.o.o. svoja podjetja- Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna gora ter predstavništvo v Bosni in Hercegovini. Vsi prodajni svetovalci in mehaniki se lahko prijavijo na pred izbor, kjer se preverja teoretično znanje, v finale pa se uvrsti po 12 najboljših tekmovalcev v obeh skupinah.

Letos je finalno tekmovanje potekalo v Osijeku, v salonu Integra Dundović, ki je prejel nagrado Ichiban in postal najboljši trgovec na področju zadovoljstva strank na Hrvaškem. 24 finalistov je moralo pod budnim očesom sodnikov opraviti zahtevne naloge. Na prodajni strani so med drugim ocenjevali poznavanje vozil Toyota in njihovo primerjavo s konkurenco , prodajni proces Toyote in prednosti lastništva, vabilo na testno vožnjo, aktivno poslušanje stranke, način govora, pomemben pa je bil tudi splošni vtis. Na po prodajni strani so ocenjevali delo mehanikov na rednem servisu vozila Auris na 15.000 km, diagnostiko diesel motorja, diagnostiko hibridnega pogonskega sklopa ter teorijo.



Izmed vseh finalistov sta se najbolje odrezala Roman Grilj iz podjetja AC Lovše in Jože Ipavec iz podjetja Avto Select in si pridobila naziv regijski zmagovalec »Skills Grand Prix«. Obema zmagovalcema iskreno čestitamo, za nagrado pa bosta naslednjo leto odpotovala na Japonsko.