Toyota bo v Tokiu projekt i-Road razvijala s pomočjo javnosti

Sobota, 09 Maj 2015

Julija bo Toyota naredila korak naprej proti uresničenju potenciala ultrakompaktnega konceptnega električnega vozila i-Road s predstavitvijo projekta Open Road Project v Tokiu. Ker želijo spodbuditi praktično, prikladno in zabavno uporabo vozila i-Road na mestnih ulicah, bodo pri Toyoti iskali ustvarjalni vložek in odziv specializiranih podjetij in javnosti, s poudarkom na dveh ključnih področjih: iskanju priročnega parkiranja in spodbujanju prilagajanja željam uporabnikov.

Priročno parkiranje

Dve ključni odliki vozila i-Road sta kompaktna velikost in možnost napajanja iz standardne 100-voltne električne vtičnice (Japonska in ZDA). S sodelovanjem z upravitelji parkirišč in lastniki trgovskih površin v središču Tokia bo Toyota izkoristila ti odliki tako, da bodo našli manjše, neuporabljene površine z dostopom do električnih vtičnic, ki bi jih lahko uporabili za parkiranje in napajanje vozil i-Road. Z zbiranjem povratnih informacij bodo analizirali možnosti širjenja parkirnega in napajalnega omrežja.


 

Spodbujanje prilagajanja željam uporabnikov

Toyotin cilj je, da bi i-Road nudil edinstveno izkušnjo osebne mobilnosti, zato podpirajo uporabo delov, ki so prilagojeni okusu. Sodelujoči v projektu se bodo lahko izrazili s tridimenzionalno natisnjenimi karoserijskimi deli v barvah in vzorcih po lastnem okusu in z njimi zamenjali originalne plošče na vozilu i-Road.

Toyota bo stotim sodelujočim, med katerimi bodo tako običajni občani kot tudi strokovnjaki in usmerjevalci modnih smernic, za približno en mesec ponudila deset vozil i-Road. Projekt bodo izvajali približno leto dni. Partnerji v projektu bodo s povratnimi informacijami pomagali Toyoti izboljšati praktičnost in uporabnost vozila i-Road. Te bodo vključevale mnenja o tem, kako bi bilo vozilo mogoče spremeniti ali poenostaviti njegovo proizvodnjo.

S pomočjo potrošniških testiranj želijo pri Toyoti proučiti najboljše načine razvoja izdelkov in storitev, ki bi dopolnili ključne odlike vozila i-Road in odprli nove zanimive možnosti mobilnosti. Sodelovanja ne želijo omejiti na predhodno izbrane partnerje, pač pa bodo aktivno spodbujali, da se novi udeleženci sproti pridružujejo projektu, dobrodošlo pa je tudi dodajanje novih potencialnih izdelkov in storitev, ki bi izboljšali privlačnost vozil i-Road. Udeležence bodo izbrali na osnovi številnih kriterijev (npr. kako pogosto nameravajo uporabljati vozilo i-Road).
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper