Toyota bo v Ženevi predstavila novi model Aygo

Četrtek, 20 Februar 2014

Nova toyota aygo bo svetovno premiero doživela na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi 4.3. Dolgo pričakovana urbana novost bo zvezda Toyotinega razstavnega prostora, kjer pa bosta poleg aygoja na ogled postavljena še koncepta FCV in FV2.

Dizajnerska tematika 'J-Playfull' nam bo pokazala nov način zabave in razigranosti v A-segmentu vozil. Glavni inženir David Terai dodatno zbuja našo radovednost: "Želel sem kreirati vozilo, ki izstopa na japonski način, s katerim bo zbujal domišljijo in ki bo navdušil kupce po Evropi. Dovolil sem si, da mi da navdih današnja kultura mladih na Japonskem."

Sodeč po prvi fotografiji bo imel novi aygo bolj prodoren in izrazito specifičen prednji del z močno izpostavljenim znakom Toyote ter precej »ostrim pogledom« luči. Novi aygo bo najverjetneje postavljen na enako platformo kot že predstavljeni peugeot 108 in tudi proizvodnja se bo verjetno nadaljevala v istem obratu, kjer so že doslej izdelovali francosko-japonske trojčke.

Istočasno se bodo na Toyotinem razstavnem prostoru predstavljale evropske premiere Toyotinega koncepta FCV (vodik), tako kot FV2, koncepta bodoče mobilnosti, s katerim raziskujejo nov načini interakcije med voznikom, avtomobilom in okoljem.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper