Toyota čistila Slovenijo

Ponedeljek, 26 April 2010

Toyota skozi celo leto skrbi za okoljsko ozaveščenost zaposlenih, poslovnih partnerjev in tudi strank. Letos smo z donatorskimi sredstvi podprli vseslovensko akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu, ki je potekala 17.aprila.

Toyotini zaposleni smo z ostalimi prostovoljci, pomagali očistiti več kot 60. 000m3 odpadkov, najbolj pa smo bili dejavni v Ljubljani, na Krasu in na Štajerskem. Veseli smo, da smo očistili nekatera divja odlagališča, nekaj dela pa je še ostalo.

Toyoti minimaliziranje vsakršnega obremenjevanja okolja že dolgo predstavlja prioriteto na vseh nivojih organizacije in dejavnosti podjetja. Okoljevarstvena politika podjetja je del širše vizije trajnostnega razvoja, ki je eden ključnih globalnih vodil za razvoj gospodarstva prihodnosti.

Toyota s številnimi akcijami spodbuja zaposlene k aktivnostim, ki pripomorejo k boljši okoljski osveščenosti in razumevanju problema okoljskih sprememb. Aprilsko akcijo bomo pri Toyoti v mesecu juniju ponovili v okviru vseevropske akcije Zeleni Mesec (Green Month Campaign). Mesec junij je v Toyoti že od leta 1973 posvečen okoljskim aktivnostim, katerim se že četrto leto zapored pridružuje tudi Toyota Adria.

 

Toyota Adria