Toyota na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Sreda, 07 September 2011
Toyotin razstavni prostor mednarodnega avtomobilskega salona Frankfurt IAA bo v znamenju nove generacije priljubljenega malčka Yarisa v tri-vratni izvedbi, prenovljenih modelov Avensis ter Hilux in razširitve družine Prius na modela Prius plug-in ter sedem-sedežnega hibrida Prius+.



Toyota avensis
Spremembe na modelu Avensis, ki ga izdelujejo v Veliki Britaniji, obsegajo pomlajen zunanji videz, usklajen z novim Toyotinim oblikovalskim jezikom, izboljšano kakovost notranjosti, posodobljene motorje in dodelano vozno dinamiko. Prenova avensisa je zahtevala doslej največjo investicijo Toyote v katerikoli prenovljeni model.



Družina Prius
Toyota prius je doslej že presegla 2,3 milijona enot svetovne prodaje. Aktualna generacija pa se bo v zgodovino znamke zapisala tudi kot začetnica širitve ponudbe na več izvedb – hkrati s prenovo priusa se mu bosta pridružila izvedba plug-in (z emisijami CO2 le 49 g/km) in praktični sedem-sedežni prius+. S tem bo prius namesto enega modela postal celotna družina hibridov.



Toyota huilux
Najbolje prodajani pick-up v Evropi je za leto 2012 temeljito posodobljen. Zunanje spremembe dopolnjuje pomlajen videz notranjosti, ki ponuja udobje in praktičnost osebnega avtomobila.

Toyota yaris
Zadnja, a zelo pomembna novost je predstavitev tri-vratnega modela yaris, ki je pridobil opazno bolj resen videz, s katerim naj bi uvedel tudi bolj dinamične vozne lastnosti.