Toyota odpira tehnično šolo v Indiji

Sreda, 04 April 2007

Družba Toyota Motor Corporation (TMC) je objavila, da podjetje Toyota Kirloskar Motor Private Limited (TKM) načrtuje otvoritev šole za tehnično izobraževanje, v mestu Bangalore v Indiji, ki bo namenjena srednješolskim maturantom.. Šolo – imenovano Toyotin inštitut za tehnično izobraževanje (TTTI - Toyota Technical Training Institute) – bodo ustanovili avgusta, da bi indijski mladini, ki bi zaradi ekonomskih in drugih razlogov težko nadaljevala visokošolsko šolanje, ponudili priložnost, da se izučijo posebnih proizvodnih veščin.

Pouk v TTTI se bo osredotočal na štiri tehnične študijske programe: lakiranje, varjenje, avtomobilska montaža in mehatronika. Tri letni učni načrt bodo sestavljala akademska predavanja iz področja inženiringa ter praktični del šolanja v TKM. Vsi študenti bodo živeli v študentskem domu in bili oproščeni plačila vpisnine ter šolnine, po koncu študija pa jih bo čakala zaposlitev v TKM.

Po pričakovanjih bo TTTI igral aktivno vlogo pri razvoju človeških virov, ki bodo v prihodnosti oblikovali jedro Toyotinih proizvodnih operacij v Indiji. Prošnje srednješolskih maturantov, v večini iz zvezne države Karnataka, bodo po načrtu pričeli sprejemati v začetku aprila. V letu 2007 bodo sprejeli 60 študentov.

 

Toyota Adria