Toyota podpira vodilne talente prodajnih veščin

Četrtek, 24 Julij 2008

Toyotini najboljši mladi avtomobilski talenti izpopolnjujejo svoje veščine na pripravah za največje evropsko tekmovanje prostih veščin. Tekmovanje EuroSkills 2008 se bo premierno odvijalo v Roterdamu na Nizozemskem od 18. do 20. septembra.. 

Deset študentov Toyotinega tehničnega izobraževalnega programa (T-TEP) bo prikazalo mojstrstvo svojih veščin v tehničnem tekmovanju v kategoriji lahkih vozil, skupaj z vrhunskimi evropskimi poklicnimi talenti. Leta 2007 je v 226 šolah T-TEP v 23 evropskih državah diplomiralo 12.276 študentov. Transport in logistika je ena izmed šestih področij, ki ga podpira  tekmovanje EuroSkills 2008, v namen podpore trgovski karieri med mladimi iskalci poklicev.

'Potreba po visokokakovostnem tehničnem izobraževanju je kritičnega pomena tako za Toyoto, lokalne delodajalce, kot za Evropo, kjer obstaja nujna družbena potreba za trajnostno poklicno rast,' je dejal gospod Massimo Nordio, podpredsednik poprodajnega oddelka družbe Toyota Motor Europe. 'S pomočjo T-TEP želimo razviti visoko izobražene tehnike s potrebnim znanjem in praktičnimi izkušnjami, ki bodo pripomogli k rasti našega podjetja in avtomobilske industrije kot celote.'

T-TEP je prvi globalni program šolanja te vrste, ki ga organizira proizvajalec vozil. Program je bil ustanovljen leta 1990, da bi zagotovil visokokakovostno tehnično izobrazbo ambicioznim avtomobilskim tehnikom ter izboljšal njihove možnosti za zaposlitev. Program ponuja pomoč preko orodij za šolanje, kot so simulatorji in prerezi motorjev, e-šolskega gradiva ter šolanja s strani učiteljev. V proračunskem letu 2007 je Toyota v T-TEP investirala skoraj 4 milijone €.

Tekmovanje EuroSkills 2008 predstavlja edinstveno priložnost za izziv znanju in veščinam, ki so jih študenti pridobili s pomočjo T-TEP. Vsak tekmovalec bo sodeloval v zahtevnem tridnevnem programu, ki odraža najvišje poklicne standarde. Sodelujoči v kategoriji lahkih vozil bodo na licu mesta prejeli navodila in opraviti bodo morali šest nalog, kot na primer diagnostiko okvar motorja ali vzdrževalno delo na majhnem vozilu.

Študenti in njihove družine bodo lahko spremljali vsako fazo tekmovanja. Neposredno bodo lahko komunicirali tudi s Toyotinimi strokovnjaki in dobili praktični vpogled v življenje avtomobilskega tehnika in napredovanje kariere v avtomobilski industriji. Na prizorišču bo razstavljen tudi Toyotin tovornjak Formula 1, kjer se bodo lahko obiskovalci preizkusili v simulatorju F1 in sodelovali v »izzivu Pit Stop«.

Mladi iskalci poklicev iz celotne Evrope so vabljeni, da se udeležijo tekmovanja EuroSkills 2008. Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran www.euroskills2008.eu. Toyota je ponosna, da je uradni partner tekmovanja EuroSkills 2008. 

 

Toyota Adria