Toyota širi evropski R&D center s testno stezo

Petek, 08 Julij 2011
Toyota Motor Europe je danes namenu predala testno stezo ob svojem tehničnem centru, v belgijskem mestu Zaventem. Testna steza naj bi pomagala pri raziskavah in razvoju Toyotinih malih in kompaktnih vozil za evropski trg.



Toyota je za gradnjo napredne testne steze porabila dve leti in pol ter 47 milijonov evrov. Kar 98 % gradbenih odpadkov so reciklirali na mestu gradnje. Skupaj s pripadajočo infrastrukturo obsega testna steza 65.000 m². Poleg 1,4-kilometrske ovalne testne steze večnamenski preizkusni predel obsega testne “ceste” za preizkus hrupa in vibracij, zaviranja ter stabilnosti vozila v spolzkih pogojih.  Razvojni inženirji bodo lahko na preizkusnih stezah testirali udobje vožnje, hrup, vibracije, trajnost vozila, stabilnost, zaviranje in zmogljivosti motorja.



Testna steza je locirana neposredno ob tehničnem centru ki skupno meri 187,000m² ter zaposluje 770 ljudi. Izmed teh je 430 dejavnih na področju raziskav in razvoja. Doslej je Toyota v obrat Zaventem investirala že 167 milijonov evrov.