Toyota Skills Grand Prix 2008

Torek, 04 November 2008

V začetku oktobra je v Ljubljani potekalo tekmovanje Toyotinih prodajnih in servisnih svetovalcev iz celotne regije, ki jo pokriva Toyota Adria..

Skills Grand Prix 2008 je poleg tekmovanja tudi priložnost, da si zaposleni pri Toyoti iz različnih držav izmenjajo svoje izkušnje in mnenja. Današnji kupec je namreč veliko bolje informiran: o vozilu želi izvedeti več, kot je zapisano v promocijskem katalogu, njegov čas je dragocen, tudi ko gre za servisni pregled vozila. Prav zato je tovrstno tekmovanje pomembno za preverjanje dobrega odnos prodajnega in servisnega svetovalca do vsake, še tako zahtevne stranke.

Merjenje znanja je potekalo v Toyota Centru Ljubljana v BTC. Uvodni preizkus so morali opraviti vsi prijavljeni tekmovalci preko interneta, dvanajst finalistov prvega preizkusa pa se je na regijskem tekmovanju soočilo z nepopustljivo komisijo.  

Celodnevni preizkus znanja je obljubljal dve nagradi, a le po eno iz vsake kategorije. V prodajnih veščinah se je najbolje izkazal Jože Ipavec iz novogoriškega salona Avto Select, v tehničnih znanjih pa si je naziv regijskega zmagovalca prislužil Miljenko Marin, iz Toyotinega centra Čondić-Kadmenović iz Hrvaške.

Oba zmagovalca se bosta najprej udeležila Toyotinega evropskega tekmovanja v Bruslju, ki bo v začetku novembra. Ne glede na evropsko udeležbo pa sta si že z regijsko zmago prislužila nagradno potovanje na Japonsko, ki bo spomladi 2009.

 

Toyota Adria