Toyota - sporočilo za javnost glede vpoklicov

Petek, 17 Oktober 2014

Slovenski zastopnik znamke Toyota, podjetje Toyota Adria, je izdal sporočilo za javnost, glede nedavnih informacij o vpoklicu toyt zaradi okvar na zavorah. V sporočilu demantira pisanje nekaterih slovenskih medijev. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

"Slovenski mediji so objavili netočno novico povzeto po francoski AFP, po kateri naj bi v Sloveniji vpoklicali Toyote zaradi težav z zavorami. Na osnovi tega vpoklica ne bomo vpoklicali nobene Toyote ampak 70 vozil znamke Lexus zaradi pregleda cevke za dovod goriva.
 
V resnici gre za štiri vpoklice, ki so bili objavljeni hkrati in zajemajo štiri različne zadeve na znamkah Toyota in Lexus in skupaj obsegajo 1,7 milijona vozil. Na Evropo se nanaša samo ena zadeva in sicer, puščanje na spoju cevke za dovod goriva (ne na zavore) pri vozilih znamke Lexus (ne Toyota). Objavljena zadeva glede zavor pa se nanaša zgolj na nekaj modelov Toyot na Japonskem in Kitajskem.
 
Poudarjamo preventivno naravo vseh štirih vpoklicev. Zaradi nobene od štirih možnih napak ne poročajo o prometni nesreči, poškodbah ali pojavu ognja. Gre za teoretično ugibanje, kaj bi bila lahko skrajna posledica teh zadev.«

Toyota Adria