Toyota v Evropi prodala 20 milijonov vozil

Torek, 09 November 2010
Toyota je dosegla pomemben mejnik v svoji zgodovini. Kupcu iz španske Valencije so prodali temno modro toyoto verso 2,0 D-4D, ki je zaznamovala okroglo prodajno številko – 20 milijonov Toyotinih vozil prodanih v Evropi. Kupcu so jubilejno toyoto predali pred upravnimi prostori Toyote Espagna ob prisotnosti vodilnih mož evropskih Toyotinih obratov.



Miguel Fonseca, podpredsednik za prodajo in marketing Toyote Motors Europe, je ob tem dejal: “ Veseli nas, da praznujemo ta pomemben mejnik, saj je Toyota v glavah naših kupcev sinonim za kakovost in inovativnost že odkar so pred 50 leti v Evropo zapeljali prvi Toyotini modeli.” Dodal je še: “ Tudi v naprej ostajamo zvesti osredotočanju na zadovoljstvo kupcev, kar si je med cilje zadal naš ustanovitelj Kiichiro Toyoda.”

Toyota je v februarju 2000 dostavila 10 – milijonto vozilo, Toyoto Avensis izdelano v Veliki Britaniji. Za prvih 10 milijonov so potrebovali 40 let, za drugih 10 pa le 10 let. Gospod Jimenez, kupec jubilejne toyote, je ob tem komentiral: “To je moja prva toyota in sem zelo vesel. Počutim se počaščeno, da sem lastnik 20 - milijonte toyote. Vesao sem si izba, ker nudi dobro vrednost za vloženi denar, veliko prostora in seveda dobre zmogljivosti.. Prepričan sem,d a bo družina uživala v našem novem avtu.”.