Toyota v Franciji uvaja dodatno izmeno za proizvodnjo yarisa

Četrtek, 13 Februar 2014

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), prvotno organizirana v dveh proizvodnih linijah, bo od junija dalje uvedla še tretjo izmeno, da bi odgovorila na povečano povpraševanje in zahteve tržišč, še posebej zaradi povečanega povpraševanja po modelu Yaris Hibrid.

Delo v treh izmenah zahteva od uprave TMMF tudi dodatno zaposlitev 500 oseb, kar pomeni, da bo število zaposlenih v TMMF v Vallenciennes preseglo število 4.000. Do uvajanja tretje izmene, bodo povečano proizvodnjo dosegli z „delovnimi sobotami“. Fleksibilnost TMMF organizacije omogoča večjo učinkovitost in hitro prilagajanje proizvodnje glede na povpraševanje tržišča.

"Napovedi prodaje so doprinesle k odločitvi, da povečamo plane proizvodnje za 15 % v letu 2014, kar skupni volumen proizvodnje yarisa poveča na 220.000 vozil," je potrdil Koreatsu Aoki, predsednik TMMF. "TMMF bo v treh izmenah tako proizvedla 1100 vozil Yaris dnevno, medtem, ko sedaj v dveh izmenah proizvedemo 840 vozil dnevno." je dejal g. Luciano Biondo, podpredsednik za proizvodnjo.

"Novi zaposleni bodo, da bi dosegli potrebno kvalifikacijo, napoteni na štiri-tedenski Toyotin program izobraževanja," je dejal Alain Van Vyve, podpredsednik uprave. "Uvajanje tretje proizvodne izmene je odlična priložnost za regijo Valenciennes, pripomogla bo tudi k izboljšanju ekonomskih razmer," je še dodal.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper