Toyotina preventivna servisna akcija na vozilih Avensis in Lexus IS 250

Sreda, 26 Januar 2011

Toyotina filozofija je in ostaja, da nam je na prvem mestu kakovost in zadovoljstvo kupcev. Pri varnosti je Toyota vselej brezkompromisna. Zadnja preventivna servisna akcija Toyote v Evropi zajema vozila Avensis in Lexus IS 250. V Sloveniji bo v preventivno servisno akcijo zajetih 42 vozil Avensis. Lastniki bodo vabilo na brezplačni pregled in morebitno zamenjavo dobili po pošti.

Didier Leroy, Predsednik Toyote Motor Europe: “Uveljavili smo številne aktivnosti za večjo zadovoljstvo strank, osredotočeni smo na dejstvo, da so stranke in kvaliteta izdelkov za nas najpomembnejše. Z obžalovanjem oznanjamo preventivno servisno akcijo, naši pooblaščeni serviserji bodo popravilo opravili kar se da hitro, da bodo stranke čim manj obremenjene

V odvisnosti od datuma proizvodnje vozila Avensis obstaja možnost težave na visokotlačni cevi goriva in na določenih vozilih možnost težave na proti povratnem ventilu črpalke za gorivo. Med vožnjo lahko nihanje pritiska goriva, vibracije, itd. vzrokujejo majhnim razpokam v cevkah za gorivo, na nekaterih vozilih pa lahko
oslabljena funkcija proti povratnega ventila gorivo ne drži na predvidenem pritisku. V najslabšem primeru lahko gorivo začne puščati iz cevi ali proti povratnega ventila.



Pri vozilih Lexus IS 250 obstaja možnost da s časoma pride do puščanja goriva na tipalu pritiska goriva, ki je vgrajen na razvodno cev goriva v motornem prostoru. Sploh ne gre za napako, ki se je pojavila, ampak za to, da je bilo ugotovljeno, da debelina stene zadevnih cevk na določenem mestu ne ustreza našim standardom. Zato menimo, da bi v ekstremnih razmerah pri kakem vozilu utegnilo priti do puščanja goriva.

Gre za prostovoljno preventivno akcijo Toyote. Ne gre za zadevo, ki bi bila resna ali nujna, zato lahko počaka na redni servis. Nimamo nobenega zabeleženega obvestila o možni težavi, ter nobenega poročila o nesreči povzročeni zaradi omenjenega stanja.