Toyotini hibridi: 10 let brez skrbi

Petek, 18 Oktober 2013

Toyota odslej garantira brezhibno delovanje visokonapetostnih baterij v svojih hibridnih modelih kar za obdobje do desetih let brez omejitve kilometrov. Storitev se imenuje Podaljšano varstvo na hibridne baterije in zagotavlja brezplačno zamenjavo pokvarjene ali izrabljene baterije vsakomur, ki je vozilo uporabljal v skladu z Navodili za uporabo in je vozilo pripeljal na pregled hibridnega sistema vsako leto ali na vsakih 15.000 kilometrov.

Zastopnik znamke Toyota za Slovenijo, podjetje Toyota Adria d.o.o., bo te dni vsem lastnikom hibridov, ki se jim izteka tovarniška garancija, poslal vabilo na pregled, s katerim si bodo zagotovili veljavnost podaljšanja za obdobje enega leta. Podaljšanje bodo lahko obnovili vsako leto, vse do 10. leta starosti vozila.

Podaljšana garancija bo nedvomno pripomogla k odpravljanju bojazni pred okvaro baterije, ki je pomemben (drag) del hibridnega sistema in eden večjih zadržkov pri odločitvi za nakup hibridnega vozila. Kljub podobnim pomislekom se Toyotin prvi hibrid Prius uvršča med najzanesljivejša vozila na svetu. Pri tem ne gre prezreti, da je Toyota od leta 1997 prodala že preko pet milijonov in pol hibridnih vozil in je na tem področju v svetovnem merilu vodilna.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper