Umanotera in Toyota Adria - Planet sprememb

Ponedeljek, 28 April 2008

Slovenska fundacija za trajnostni razvoj Umanotera je na današnji dan Zemlje predstavila poučni paket Planet sprememb, ki ga bodo brezplačno dobile vse osnovne in izbrane srednje šole v Sloveniji. Komplet sestavljata DVD s poučnimi vsebinami in DVD dokumentarnega filma Neprijetna resnica..

Cilj projekta je omogočiti učencem, dijakom in učiteljem boljšo dostopnost do materialov, ki prikazujejo vse bolj perečo problematiko podnebnih sprememb, ter zagotoviti učne vsebine, s katerimi bodo lahko v šolah to problematiko koristno predstavili. Nadgradnja projekta s spletnim mestom www.planet-sprememb.si  hkrati ustvarja dinamično mladinsko skupnost z interesom do okolja in do podnebnih sprememb.

V poučnem paketu je osem izobraževalnih aktivnosti za osnovno in srednjo šolo, katere kot odličen učni pripomoček priporoča Zavod za šolstvo. V paketu so tudi kratki filmi o varovanju narave, zgoščen prikaz o podnebnih spremembah in drugi interaktivni materiali. Komplet Planet sprememb bodo vse osnovne šole v Sloveniji in izbrane srednje šole prejele v aprilu.

Vloga in prispevek Toyote Adria:
V podjetju Toyota Adria smo pri nastajanju projekta vseskozi aktivno sodelovali. Zavedamo se, da avtomobilska industrija prispeva precejšen delež k okoljskim spremembam, mladi pa bodo posledice teh sprememb najbolj občutili.

Korporacija Toyota je že pred enajstimi leti s predstavitvijo prvega hibridnega vozila Prius naredila korak k svoji viziji: izdelati popolno ekološko vozilo. Hibridna tehnologija je danes ena od dostopnih rešitev, ki pripomore k zmanjševanju CO2, kar potrjuje prodaja že več kot 1.300.000 hibridnih vozil Toyota in Lexus na svetu.

Hibridna tehnologija je vsekakor vredna pozornosti mladih, zato smo jo v poučnem kompletu Planet sprememb predstavili v poučnem sklopu Cilj:brez emisij, kjer so zbrani tudi napotki za varčno vožnjo.

Soustvarjati družbeno odgovoren projekt s področja varovanja okolja je bil za naše podjetje velik izziv saj je tovrstnih praks in partnerstev v Sloveniji zelo malo. Želimo si, da bo Planet sprememb naletel na dober odziv med mladimi ter da bo vzpodbudil njihovo odgovornosti in hkrati radovednost v iskanju novih rešitev pri ohranjanju okoljskega ravnovesja.

 

Toyota Adria