V Cannesu prvi center "Italian Motor Village" v Franciji

Petek, 22 Maj 2009
V Cannesu bodo 4. junija uradno odprli prvi “Italian Motor Village” v Franciji. Gre za projekt, ki so ga začeli pred tremi leti, hkrati z “Mirafiori Motor Villlage” v Torinu, ki je prvi večnamenski center Skupine Fiat in je s 70.000 kvadratnimi metri površine največji evropski avtomobilski razstavni prostor.

Ideja za “Italian Motor Village” izhaja iz zmagovite kombinacije, ki bi ga Skupina Fiat rada prenesla v tujino: Mirafiori Motor Village v Torinu je namreč v enem letu obiskalo 600.000 obiskovalcev. V prihodnosti naj bi taki centri zaživeli tudi v Španiji, na Portugalskem, v Nemčiji in drugod po Italiji.

Tako kot center v Torinu, bo tudi novi “Italian Motor Village” v središče pozornosti postavil produkte in stranke ter italijanski zanos ob popolnoma svojevrstni nakupovalni izkušnji. V tem »centru odličnosti« pride do izraza vsaka znamka Skupine Fiat in hkrati z različnimi načini obudi čustva, značilna za posamezno znamko: tu so futuristični razstavni prostori, eleganten “Cafe”, izvirne prodajalne različnih promocijskih izdelkov in večnamenska dvorana za sestanke in kongrese.

Lancia, Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional in Abarth se predstavljajo v centru “Italian Motor Village”, ki je hkrati mednarodni zaščitni znak za združene lastnosti: italijanskega duha (Italian), obrti in tehnologije (Motor) in močnega občutka pripadnosti in skupnosti (Village). Gre za stičišče profesionalnosti in »človeškega faktorja«, združenih pod znakom »Made in Italy«.

Zahvaljujoč inovativnemu dizajnu in izjemni vizualizaciji, lahko blagovna znamka “Italian Motor Village” pooseblja povezavo med tradicijo in tehnologijo: uporaba kromiranih dodatkov v kombinaciji s tridimenzionalnostjo in zvočnimi efekti, odločno popelje obiskovalce v svet avtomobilizma. In navsezadnje tudi uporaba različnih oblik pisav in črk še dodatno poudarja unikatnost blagovnih znamk.

Zaradi vsega navedenega bo “Italian Motor Village” stičišče idej, bo kot tovarna po meri voznikov, ki se osredotoča na načrtovanje in razvoj dodatne vrednosti za kupca: oblikovanje prostora, interakcija s produktom ter posebna pozornost do izdelkov ter storitev. Če povzamemo: glavni cilj novih centrov je pripraviti prostor in produkte, združene pod skupnimi imenovalci »promet, zabava in posel«.



Avto Triglav