V Evropi že 100.000 Toyotinih priusov

Ponedeljek, 02 Junij 2008

Družba Toyota Motor Europe (TME) je objavila, da je skupna evropska prodaja najbolje prodajanega hibridnega vozila na svetu, Toyote Prius, sredi maja presegla mejo 100.000 vozil. Toyota je v Evropi od leta 2000 prodala 100.821 vozil, medtem, ko je tretjino tega rezultata dosegla v zadnjih 12 mesecih.. Ta uspeh se ujema z globalno prodajo modela Prius, ki je več kot milijon vozil in poudarja široko sprejemanje hibridne tehnologije, kot vodilne tehnologije na trgu. Toyota Prius je bila lansirana leta 1997, kot prvo hibridno vozilo serijske proizvodnje na svetu. V letu 2008 namerava družba TMC povečati Toyotino in Lexusovo hibridno prodajo za več kot 20%.

‘Ta uspeh je rezultat zavezanosti kupcev k Toyotini okoljski viziji', je dejal gospod Thierry Dombreval, izvršilni podpredsednik družbe Toyota Motor Europe. ‘To so kupci, ki z nami delijo prepričanje, da napredne tehnologije - kot je hibridna ponujajo odlično vozno doživetje ter najboljše nivoje emisij CO2 v razredu.’

Z več kot desetimi leti izkušenj na terenu je bil hibridni pogon modela Prius že petič zapored* imenovan za ekološki motor leta 2008, na Natečaju za mednarodni motor leta, ki je potekal ta mesec. Poleg tega uspeha je Prius že drugič dosegel vodilni položaj v študiji o zadovoljstvu strank v Veliki Britaniji 2008, ki jo je izvedla organizacija J.D. Power & Associates in prejel najboljše ocene za kakovost in zanesljivost.

Toyotina hibridna tehnologija združuje bencinski motor in elektromotor in prinaša najčistejšo pogonsko tehnologijo na trgu. Hibridno tehnologijo se lahko uporablja za izboljšanje učinkovitosti najrazličnejših agregatov, ne glede na to ali jih poganjajo bencinska, dizelska ali alternativna goriva. Hibridna vozila ponujajo nižje emisije, izjemno učinkovito porabo goriva, uglajen pospešek in tiho vožnjo.

Družbi Toyota in Lexus na evropskem trgu trenutno ponujata štiri hibridne modele, ki so opremljeni bodisi s Hibridnim sinergijskim pogonom® bodisi z Lexusovim hibridnim pogonom. Skupna svetovna prodaja hibridnih vozil znaša približno 1,5 milijona enot. Toyotin globalni načrt je doseči prodajo milijon vozil letno, v prvih letih naslednjega desetletja, pri čemer naj bi evropska prodaja obsegala preko 10% te vrednosti.

 

Toyota Adria