V juniju vsi novi peugeoti že z euro 6 motorji

Nedelja, 17 Maj 2015

Peugeot je prva znamka med t.i. generalisti na slovenskem trgu, pri kateri lahko odslej naročite zgolj še modele osebnih vozil z euro 6 motorji, ki bodo sicer obveza od septembra dalje. Zadnji v Peugeotovi ponudbi bodo euro 6 motorje pridobili prenovljeni modeli 301, 208 in Partner, ki jih v salonih pričakujemo v juniju.

Peugeot učinkovito in hitro zmanjšuje emisije CO2 vseh svojih vozil. Zahvaljujoč pospešeni uvedbi trivaljnih bencinskih motorjev PureTech in dizelskih motorjev BlueHDi ter novih bencinskih motorjev 1.6L THP in menjalnikov EAT6 danes že 20 vozil znamke Peugeot v svoji kategoriji moči dosega najnižje emisije CO2 (5 motorjev PureTech, 3 motorji 1.6L THP in 12 motorjev BlueHDi). Izvedenka Peugeot 208 z zelo nizko porabo dosega emisije CO2 v vrednosti 79 g/km, s čimer je postala najbolj varčno vozilo z motorjem na notranje zgorevanje na svetu, Peugeot 308 pa z emisijami CO2 v vrednosti 82 g/km dosega rekordno vrednost v tržnem razredu kompaktnih vozil.

Ti motorji ustrezajo prizadevanju znamke Peugeot po okolju prijaznem razvoju, še posebej prek vse bolj čistih motorjev, ki se ponašajo z vse nižjimi emisijami CO2. Zahvaljujoč Peugeotovi skrbi za okolje je skupina PSA Peugeot Citroen v letu 2014 znova obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km - povprečna vrednost na evropskem trgu je znašala 123,7 gramov. Odličnost dizelskih motorjev Euro 6 BlueHDi in njihov prispevek k zmanjšanju emisij CO2 potrjuje tudi nedavno doseženi rekord v porabi s Peugeotom 208 1.6l BlueHDi 100 S&S, ki je s 43 litri dizelskega goriva prevozil 2.152 km, kar pomeni povprečno porabo zgolj 2,0 l/100 km.

Adam Kavšek, direktor znamke Peugeot: »Uvedba euro 6 motorjev v celotni naši ponudbi osebnih vozil skoraj šest mesecev pred zakonsko določenim rokom, zagotovo predstavlja pomembno konkurenčno prednost in kaže tehnološko naprednost znamke Peugeot pri uvajanju novih tehnologij. Konec koncev, pa prinaša tudi prednosti za kupce naših vozil in sicer nižjo porabo goriva ter več voznega udobja (več moči in višji navor)
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper