V štirih letih prodanih milijon dusterjev

Četrtek, 17 April 2014

Pred štirimi leti predstavljeni model Duster je postal prava uspešnica znamk Renault in Dacia – v tem obdobju so jih v petih tovarnah izdelali že milijon in prodali v več kot 100 držav po svetu! Jubilejnega dusterja so sestavili v Renaultovi tovarni Curitiba v Braziliji, namenjen pa je kupcu na domačem trgu.

Duster je eden glavnih stebrov mednarodne rasti Skupine Renault, obenem pa je danes tudi najbolje prodajan Renaultov model na svetu.

"Duster je resnično svetovna uspešnica," pojasnjuje Arnaud Deboeuf, direktor programa vstopnih modelov Skupine Renault. "Pod znamko Renault povsem izpolnjuje pričakovanja naših kupcev po svetu in prispeva k razvoju Renaulta na razvijajočih se trgih. Pod znamko Dacia pa je v Evropi in na sredozemskem območju Duster uspel k znamki pritegniti nove kupce zahvaljujoč svoji obliki in pristnim terenskim zmožnostim po zelo dosegljivi ceni. Duster je res pravi model za osvajanje novih kupcev."
 

Prodajni uspeh

Pod znamko Renault je Duster osvajalec novih kupcev na mednarodnih trgih, saj je zasnovan za zadovoljevanje potreb po vsem svetu: prilagojen je za izjemno mrzle kraje v Rusiji, poganjajo ga "Flex Fuel" motorji na etanol v Braziliji, volan na desni in posebna notranja oprema sta namenjena Indiji… Tudi pod znamko Dacia je duster prava uspešnica. Razmerje med prostornostjo, ceno in voznimi lastnostmi, ki ga zagotavlja duster, je premamilo že številne kupce. Vsi lastniki dusterjev cenijo tudi njegove pristne terenske zmožnosti.
 

Pet najpomembnejših trgov za model Duster

država        znamka       skupno število

Rusija        Renault          151.633
Francija      Dacia            145.612
Brazilija      Renault          117.303
Indija          Renault           85.974
Nemčija      Dacia              70.159


Pet tovarn po svetu

Dusterja danes izdelujejo v petih tovarnah po svetu: Pitesti (Romunija), Curitiba (Brazilija), Envigado (Kolumbija), Moskva (Rusija) in Chennai (Indija).

Dusterja v tovarni Pitesti v Romuniji izdelujejo od leta 2010 pod znamko Dacia za prodajo v Evropi, v Turčiji in državah Magreba. Od junija 2010 dusterja sestavljajo tudi pod znamko Renault, sprva za prodajo v državah Bližnjega vzhoda, v Egiptu in drugih afriških državah, od leta 2011 pa tudi v državah Perzijskega zaliva. V tovarni Curitiba v Braziliji dusterja z značko Renault izdelujejo od oktobra 2011 za kupce v Braziliji in Argentini. V tovarni Envigado v Kolumbiji pa so s sestavljanjem dusterja začeli februarja 2012. Z njim pa oskrbujejo Kolumbijo, Mehiko, Ekvador, Čile, Peru in države Srednje Amerike. Izdelava dusterja je v tovarni Moskva v Rusiji stekla marca 2012, pod znamko Renault pa ga izdelujejo za domači ruski trg. Zadnji zagon proizvodnje dusterja do zdaj je bil maja 2012 v tovarni Chennai v Indiji, od koder z njim pod znamko Renault oskrbujejo ne le domači trg, ampak tudi Južnoafriško republiko in Indonezijo, dusterje z značko Dacia pa pošiljajo v Veliko Britanijo, na Ciper, Malto in Irsko.

Prodaja modela Duster je tudi v letu 2013 zrasla in po vsem svetu presegla skupno število 376.000 avtomobilov.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper