Varna vožnja in potovanja v stilu s porschejem 911

Sreda, 20 Januar 2010

Na začetku novega leta je družba Porsche AG pripravila novo paleto Treningov varne vožnje in ekskluzivne potovalne ponudbe. Entuziastom je tako na voljo rezervacija dogodkov, ki jih organizirata Porschejeva šola športne vožnje in Porschejev potovalni klub.

Prvi dogodek letošnjega leta je zimski trening. Idealna za začetnike sta Trening natančnosti v Avstriji in Camp 4, na Finskem. Izkušeni vozniki pa lahko uživajo na zasneženih cestah in ledenem jezeru, pripravljenem posebej za Porsche, na severu Finske. Na tem področju je na voljo 780 hektarjev veliko jezero, na katerem poteka več zimskih treningov v obdobju od januarja do aprila. Vrhunec je »Master Training Experience«, pri katerem imajo avtomobili nameščene pnevmatike z žebljički, kar jim ponuja odlično kontrolo in obilo zabave.

Porschejeva šola ponuja dosti tečajev za neizkušene in izkušene voznike tokom celega leta. Porsche Classic Training, s starodobnimi vozili, bo letos potekal drugič. Super Sport Training, naslavlja voznike najbolj zmogljivih vozil te znamke - Carrere GT, 911GT2 ali GT3. Women Only, pa je trening, pripravljen posebej za ženske voznice, ki si želijo vadbe športnega sloga vožnje.

Porsche Sport Driving School je osrednja dejavnost za kupce te znamke in je v stalni ponudbi Porscheja že preko četrt stoletja. Po celem svetu za Porsche dela več kot 250 inštrukturjev, ki jamčijo optimalno podporo in znanje za udeležence na nacionalnih ali mednarodnih dirkališčih, na terenu ali na ledu. Udeleženci imajo celo možnost pridobitve športne licence, kar jim daje podlago, da se pridružijo dirkam kupcev, kot je na primer pokalno tekmovanje Porsche Sports Cup.

Široka paleta aktivnosti Porschejevega potovalnega kluba (Porsche Travel Club), se v letu 2010 deli na štiri specifične teme: Porsche Behind the Scenes, Porsche Weekends, Porsche Adventure Tours in Porsche Camps. Poleg dnevnih in vikend ekskurzij na priljubljene destinacije po Nemčiji, Porsche Travel Club ponuja tudi ekskluzivna potovanja na lepe bolj ali manj oddaljene kraje. Vozniki modelov Cayenne ali Panamera imajo, na primer, možnost odkrivanja Provanse, Azurne obale, Alp ali Pirenejev.

Različne tečaje, ki jih ponuja Porsche Driving Experience, lahko rezervirajo tudi podjetja, kot posebno darilo za svoje zaposlene. Več informacij je na voljo na spletnih straneh: www.porsche.de/travelclub in www.porsche.de/sportdrivingschool.