Virtualna testna vožnja z novim peugeotom 208

Nedelja, 27 December 2015

Podjetje Peugeot Slovenija je skupaj z nizozemskimi kolegi, iz Peugeot Nizozemska, za predstavitev novega peugeota 208 uporabilo nove tehnologije in razvilo aplikacijo, ki ponuja virtualno testno vožnjo z novim peugeotom 208. Gre za nov marketinški pristop, kjer se s pomočjo posebne aplikacije za pametne telefone in očal za virtualno resničnost simulirajo občutke, ki jih posameznik doživlja v vozilu.

Avtorji videa so želeli ustvariti ne samo izkušnjo, ki jo ponuja običajni video virtualne resničnosti, temveč vse skupaj narediti še bolj interaktivno. Rezultat so trije vzporedni videi, med katerimi lahko uporabnik med gledanjem in virtualno vožnjo preklaplja z usmerjanjem svojega pogleda. Največji izziv pri snovanju aplikacije je bil kreirati aplikacijo, ki jo bo mogoče upravljati s pomočjo t.i. infrardečih senzorjev ter Oculus očal, ki omogočajo vpogled iz različnih zornih kotov v vozilu.

Posnetki so bili narejeni s pomočjo 7 HD GoPro kamer, ki so skupaj tvorile 360 stopinjske posnetke v 4K kakovosti iz treh različnih perspektiv: za volanom vozila, za vozilom in iz zraka. V dveh dneh snemanja je bilo posnetih več kot 750 GB posnetkov.

Po besedah Mateja Kolarja, ki je bil na strani Peugeot Slovenija odgovoren za projekt, je cilj aplikacije predvsem prikaz znamke Peugeot kot znamke zavezane k nenehnemu razvoju in tehnologiji ter animacija uporabnikov, ki jim preprosti marketinški pristopi niso dovolj zanimivi.

Več o sami izkušnji in povezavo na aplikacijo najdete na http://www.208vr.si/
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper