Virtualni užitek v vožnji z modeli BMW

Četrtek, 26 April 2012

Avtentičen užitek v vožnji ni samo za resnični svet – kot dokazuje Auto Club Revolution, nova dirkaška igra in avtomobilistična skupnost za PC. Različni modeli BMW se lahko konfigurirajo za dirkanje glede na lasten izbor igralca. Spletna igra britanskega izdelovalca iger Eutechnyx vključuje BMW serije 1 M coupé, BMW 135i, BMW M3 coupé, BMW M5 in BMW Z4 M coupé.


BMW je kot ekskluzivni partner v projektu, sodeloval pri razvoju spletne dirkaške igre že od zgodnje faze. Auto Club Revolution ni samo klasična dirkaška igra s pravimi dirkaškimi stezami in realistično upodobljenimi modeli, temveč je njena funkcija tudi uveljavitev foruma za ljubitelje dirk, avtomobilske proizvajalce in prave avtomobilske zanesenjake. Na dolgi rok se želi razviti v močno avtomobilistično skupnost s povezavami do različnih tematskih vsebin BMW.

Za ljubitelje BMW bo na voljo tudi ekskluzivna povezava “BMW Experience”: posebej oblikovana igra s posebnimi dirkališči, kjer bodo igralci lahko pokazali svoje vozniške spretnosti samo z modeli BMW serije 1 M Coupé. Ko uspešno zaključijo ta BMW izziv, lahko igralci brezplačno prenesejo BMW serije 1 M coupé v glavno igro in sami ali s svojimi prijatelji dosegajo nove rekorde steze.

Andreas-Christoph Hofmann, direktor za komuniciranje blagovne znamke BMW: “Naši uporabniki so tehnično izkušeni in si radi oblikujejo svoj sanjski avto po svojih željah. Auto Club Revolution nudi možnost dostopa do naših modelov velikemu številu ljubiteljev avtomobilov. Za nas je zelo pomembno, da so naši modeli upodobljeni povsem realistično. V podjetju Eutechnyx smo našli partnerja, ki uresničuje naše najvišje kakovostne standarde.

Ustrezna realizacija značilnih voznih lastnosti avtomobila v igro je vedno velik izziv – generiranje modelov iz podatkov računalniško podprtega oblikovanja (CAD) preprosto ni dovolj. Za poustvarjanje voznih lastnosti BMW serije 1 M Coupé v Auto Club Revolution na avtentičen način, si avto najprej dobro ogledamo na pravem dirkališču. To je edini način, da točno vidimo, kako se npr. avto pelje skozi ovinek,” je dejal Doug Wolff, vodja ekipe pri Auto Club Revolution.

BMW Experience je online od 24. aprila na http://bmw.autoclubrevolution.com. Vse, kar je potrebno za igranje spletne igre je osebni računalnik z internetno povezavo.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper