Volvo na avtomobilskem salonu v Pekingu

Nedelja, 29 April 2012

Volvo Car Corporation je ena izmed najhitreje rastočih luksuznih blagovnih znamk na Kitajskem – in pot proti prodanim 200.000 vozilom na leto, na svetovno najbolj dinamičnem avtomobilskem trgu, se nadaljuje v letu 2012. »Predstavitev volva V60 in povsem novega V40 nam bo pomagala ohraniti želeno dinamiko rasti,« je povedal Freeman Shen, podpredsednik Volvo Car Kitajska.


V lanskem letu je Volvo Car Corporation prodal več kot 47.000 vozil na Kitajskem, kar je več kot 55% več v primerjavi z letom 2010. Na pekinškem avtomobilskem salonu je Volvo predstavil dva pomembna dodatka v svoji liniji modelov. Kitajska je drugi Volvov domači trg. Poslovanje v Šanghaju obsega razvoj produktov, dizajn, nabavne in ostale podporne funkcije.

»Pravtako širimo mrežo prodajalcev ter naš industrijski sistem, da zagotavljamo naraščajočo številko kitajskih kupcev s skandinavskimi luksuznimi vozili, skupaj s prvovrstnimi storitvami in gostoljubnostjo. Naše rekrutiranje se nadaljuje s talentiranimi ljudmi, ki se nam pridružujejo. Trenutno imamo v podjetju Volvo Car Corporation na Kitajskem skoraj 800 zaposlenih,« pove Freeman Shen.

Proizvodna tovarna v Chengduju je naslednji korak v Volvovi ambiciozni industrijski strategiji. Ta nov obrat bo narejen in delujoč v drugi polovici leta 2013 in bo imel kapaciteto proizvodnje več kot 100.000 vozil na leto.

»Naše sodelovanje z vzhajajočo košarkarsko zvezdo New York Knickersov - Jeremyjem Linom je naslednji mejnik v krepitvi položaja blagovne znamke na Kitajskem. Naš nov ambasador, Jeremy Lin, bo sodeloval v korporativnih in marketinških aktivnostih. Pojavil se bo tudi v oglaševanju,« zaključi Freeman Shen.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper