Volkswagen pričenja s proizvodnjo passata v Maleziji

Sobota, 24 Marec 2012

Volkswagen širi svoje dejavnosti izven Evrope. Malezijski premier, Dato‘ Sri Najib Razak, je namreč te dni položil temeljni kamen za izgradnjo nove proizvodnje hale v okviru tovarne Pekan, v Maleziji.  Volkswagen Group Malaysia in partner DRB-HICOM sta isti dan pričela tudi s proizvodnjo passata na osnovi SKD. Sledila bo še proizvodnja modelov Jetta in Polo.


Dr. Michael Macht, član upravnega odbora Volkswagen AG, odgovoren za proizvodnjo, je pojasnil: “Današnji začetek proizvodnje je ključni korak za naš dolgotrajni razvoj na malezijskem avtomobilskem trgu. S širjenjem svojih aktivnosti v Maleziji bo Volkswagen utrdil svoj položaj na tem ključnem trgu.”

Volkswagnov partner DRB-HICOM proizvaja osebna in komercialna vozila v tovarna Pekan in Melaka. Z močno distribucijsko mrežo je tudi velik prodajalec in uvoznik avtomobilov za malezijski trg. Sodelovanje s Volkswagnom so pričeli konec leta 2010, ko so podpisali dogovor o proizvodnji v tovarni Pekan.

Za Volkswagna je Azijsko-Pacifiška regija ključnega pomena, saj so v lanskem letu tam zabeležili kar 20-odstotni porast prodaje, oziroma skupno 2,57 milijona vozil.

Aleksander Praper