Vozite novo corvette še pred predstavitvijo!

Sobota, 01 December 2012

Chevrolet se je pred lansiranjem sedme generacije corvette spomnil zanimivega pristopa do svojih ljubiteljev. Skupaj s Polyphony Digital Inc. so za PlayStation®3 igrico Gran Turismo®5 pripravili novo corvette še preden je dejansko predstavljena. Nov športni kupe C7 je zato v igrici zamaskiran kot prototip.


Chevrolet je sodeloval z razvojniki igrice, da so v virtualni svet prenesli čim bolj avtentičen občutek vožnje bodoče corvette. Že med oblikovanjem virtualnega, maskiranega modela, so bili zelo pazljivi do videza vsake gubice na “prevleki”. Tudi vozne značilnosti, ki se pred uradno predstavitvijo (13. januarja 2013) še dodelujejo, so zasnovane na podlagi realnega avtomobila.

“Doslej so lahko samo najbolj vešči vozniki Chevroletove testne ekipe vozili prototipe corvette pred serijsko izdelavo, na mejah zmogljivosti, po najbolj zapletenih stezah na svetu. To posebno sodelovanje z Gran Turismo pa bo Chevroletu omogočilo, dab o navdušencem nad zmogljivimi avtomobili dal tovrstno posebno izkušnjo,” je razložil Chris Perry, podpredsednik Chevrolet Global Marketing.


Vseh prejšnjih šest generacij corvette je bilo v virtualnem svetu na voljo uporabnikom igrice Gran Turismo. Corvette je dejansko postala v okviru igrice ena izmed najbolj priljubljenih izbir. Zakriti prototip sedme generacije je poslej na voljo na PlayStation® Store, brez dodatnih stroškov. Polyphony Digital Inc. je s tem naredil doslej še nevideno potezo, pa čeprav so doslej  prodali že preko 67 milijonov igric Gran Turismo.

Aleksander Praper