Za Saabove rezervne dele bo poskrbljeno tudi v prihodnosti

Ponedeljek, 29 December 2014

Podjetje Orio AB, nekoč Saab Automobile Parts AB, je podpisalo pogodbo s podjetjem Nevs in s tem pridobilo vsa potrebna orodja za izdelavo delov obstoječih modelov znamke Saab. Tako naj bi bilo poskrbljeno, da bodo rezervni deli za Saabova vozila dolgoročno na voljo po vsem svetu.

Strateško pomembna pridobitev Oria AB je zavarovala proizvodnjo rezervnih delov za saabe in s tem poskrbela, da smo edini, ki lahko priskrbimo celoten obseg rezervnih delov za vse Saabove modele tudi v bodoče," je povedal Jonas Tegström, izvršni direktor Orio AB.

Orio AB je odkupil kar 12500 orodij za izdelavo rezervnih delov za vse obstoječe Saabove modele. Orio je imel že pred tem pravico do uporabe orodij, sedaj pa je prevzel tudi popolno lastništvo. Orodja se še vedno nahajajo pri dobaviteljih, ki so proizvajali rezervne dele. Dobavitelje so že obvestili o spremembi lastništva, proizvodnja pa se bo normalno nadaljevala. Nevs bo še vedno lahko uporabljal orodja za proizvodnjo saaba 9-3 in drugih prihodnjih modelov.


Aleksander Praper