Zaposleni pri Toyoti Adria čistili obalo Ankarana

Petek, 20 Junij 2008

Kljub hladnemu in deževnemu vremenu so se zaposleni Toyote Adria v soboto, 14. junija, lotili čiščenja edinega sredozemskega slanega travnika, ki je del Ankaranske obale.Akcija je potekala pod geslom »Zaustavite podnebne spremembe: vaše sodelovanje šteje!«.

Korporacija Toyota skozi vse leto skrbi za okoljsko ozaveščenost svojih zaposlenih, v mesecu juniju pa po  Evropi poteka tako imenovana kampanja Zeleni Mesec (Green Month Campaign), ki zaposlene in njihove poslovne partnerje še posebej spodbuja k različnim okoljevarstvenim in družbeno odgovornim aktivnostim.

V slovenskem podjetju Toyota Adria smo se odločili, da bomo Zeleni Mesec obeležili s čistilno akcijo edinega sredozemskega slanega travnika na obali Ankarana, v bližini kampa Adria, kamor sicer kopalci ne zahajajo.

Dvaindvajset toyotinih "okoljevarstvenikov", med njimi tudi predsednik podjetja g. Šodži Kimura (Shoji Kimura), se je v soboto, 14. junija 2008, na lov za odpadki podalo opremljeno s črnimi vrečkami in rokavicami, ustavilo pa jih ni niti deževno in hladno vreme. Akciji so se pridružili tudi slovenski potapljači, ki so očistili priobalno dno, na srečo pa je bila bera odpadkov majhna. V čistilni akciji se je nabralo za 12 vreč odpadkov, večino plastičnega kosovnega materiala. Pri izvedbi akcija so z organizacijo akcije in odvozom odpadkov sodelovali tudi lastniki kampa Adria.

Avtomobilski proizvajalec Toyota velja za okoljsko najbolj ozaveščenega proizvajalca avtomobilov, saj so pred dvema desetletjema prepoznali vpliv klimatskih sprememb in desetletje kasneje predstavili prvo hibridno vozilo Prius, ki je z manjšim izpustom ogljikovega dioksida in posledično tudi porabo goriva, okolju bolj prijazno prevozno sredstvo od običajnega vozila.

Do danes je bilo prodanih več kot milijon vozil po vsem svetu, hibridno vozilo Prius pa ima v lasti tudi slovensko ministrstvo za okolje in prostor.

 

Toyota Adria