Zmaga slovenskega projekta 'Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!'

Torek, 23 Junij 2009

Nov in izzivalen grafični dizajn za Chevrolet dirkalni avto: mlad študent iz Slovenije zmagal z grafičnim dizajnom v natečaju 'Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet!' V preteklem tednu je Chevrolet sodeloval na dveh pomembnih dogodkih: WTCC (World Touring Car Championship) dirka v Brnu (Češka) in tekmovanje   “Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!”..

Chevrolet je izbral 5 članov žirije z različnih interesnih področij in iz različnih evropskih držav, da izberejo najboljši projekt grafičnega oblikovanja natečaja “Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2008' ter tudi drugo in tretje uvršeni projekt. Žirijo so sestavljali:

   1. Jonathan Ashman, President Touring Car Commission FIA
   2. Wayne Brannon, Chevrolet Europe Executive Director
   3. Luca Dotti, Visual Art Expert, Graphic designer, Nudesign
   4. Sian Mary Lloyd, TV presenter (BBC, ITV)
   5. Marcello Lotti, Managing Director WTCC

Mlade študente smo prosili, da izdelajo novo grafično podobo za dirkalni Chevrolet Lacetti/Nubiro. Najboljši dizaj se bo prenesel tudi na sam dirkalni avtomobil, ki bo prvič predstavljen na WTCC dirki to jesen.

? In zmagovalci so:

PRVA PAN-EVROPSKA NAGRADA
Adi Šumič, Šola: Visoka Šola Za Dizajn, Slovenija

Projekt, ki ga je predstavil zmagovalec grafičnega oblikovanja v Sloveniji, Adi Šumič, študent Visoke Šole Za Dizajn, je prejel najvišje ocene s strani sodnikov:

Ta projekt je “izreden dosežek”, saj predstavlja svobodo in kreativnost: to je edinstven pristop svežega razmišljanja; vsebina izraža mladi duh.

Zmagovalec bo imel priložnost preživeti vikend skupaj s Chevrolet WTCC ekipo, tam spoznati kako poteka organizacija takega dogodka in si ogledati dirko avtomobila, ki bo nosil njegovo grafično podobo.

DRUGA NAGRADA - Rafael Gonçalves in Ricardo Trindade, študenta IADE - Instituto de Artes Visuais Design e Marketing, Portugalska

Mnenje žirije: Ta projekt ima močno vizualno privlačnost, zelo močno izraža blagovno znamko ter poudarja duh Chevroleta in tekmovanja.

TRETJA NAGRADA - Clemence Pineton de Chambrun, ki prihaja iz Emile Cohl, Francija

Mnenje žirije: Všeč nam je ideja: podoba, ki vizualno interpetira hitrost.

? Izbor s področja grafičnega oblikovanja je bil prvi korak Evropskega tekmovanja. 30. junija 2008, se bo v Zurichu srečala druga skupina žirije (skupino bodo sestavljali umetniki, oblikovalci, novinarji) iz različnih evropskih držav, da izberejo najboljše projekte v štirih drugih disciplinah tekmovanja (Moda, Notranje oblikovanje, Fotografiranje in Video).

Vsi zmagovalci in žirija se bodo 12.septembra zbrali v Turinu – Prestolnica oblikovalcev 2008 – na zaključni prireditvi in podelitvi nagrad.

Več o natečaju “Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!” si lahko preberete na www.youngcreativechevrolet.com ali www.chevrolet.si.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana