Zmage v različnih kategorijah za BMW Motorrad

Ponedeljek, 08 Marec 2010

BMW Motorrad je bil po glasovanju bralcev nemške motoristične revije MOTORRAD izglasovan za “Motorno kolo leta 2010", s suverenimi zmagami v vseh petih tekmovalnih kategorijah, kjer so bila predstavljena motorna kolesa BMW – najboljši rezultat, ki ga je v dosedanji zgodovini glasovanja dosegel kateri izmed proizvajalcev motornih koles.

“Zelo sem vesel ob tem izvrstnem uspehu naših motornih koles, obenem pa bi se želel zares iskreno zahvaliti bralcem revije MOTORRAD za njihove glasove. Zame osebno je ta rezultat odličen pokazatelj zaupanja in izraža ogromno navdušenje za našimi proizvodi. Še posebej sem vesel, da je BMW Motorrad s svojim S 1000 RR tako hitro prejel najvišje število glasov bralcev – ne nazadnje smo s tem modelom vstopili na povsem novo področje," je v svojem komentarju na rezultate glasovanja povedal Hendrik von Kuenheim, vodja programa BMW Motorrad.

Ob premierni predstavitvi BMW Motorrad s štirivaljnim superšportnim motociklom v kategoriji “Športno motorno kolo”, je novi BMW S 1000 RR že s svojim debijem zmagal v tem vročem tekmovalnem razredu. Na tem mestu so bralci prepoznali njegov vrhunski tehnološki koncept v kombinaciji z odličnim štirivaljnikom, dirkalnim protiblokirnim zavornim sistemom (Race ABS) in preprečevanjem zdrsa pogonskega kolesa (DTC).

Kategorijo “Touring motorna kolesa” je osvojil BMW K 1300 GT, medtem ko je BMW R 1200 RT zasedel tretje mesto. “Ta odličen rezultat krepi pomembnost ključnih lastnosti motornih koles BMW, ko gre za hitro, udobno in izredno varno potovanje z motornim kolesom," je dodal von Kuenheim.

BMW R 1200 GS in R 1200 GS Adventure sta ubranila svojo vodilno pozicijo znotraj tržnega segmenta po tradicionalnem glasovanju bralcev revije MOTORRAD in osvojila prvo mesto v kategoriji "Enduro/Supermoto". Četrto mesto za R 1200 Megamoto in peto mesto za F 800 GS še dodatno poudarjata vodilno vlogo motornih koles BMW v tej kategoriji.

Enako kot prejšnje leto, je BMW Motorrad prav tako osvojil prvi mesti v kategorijah “Allrounder motorna kolesa” in “Naked motorna  kolesa ”. Na tem mestu sta bralce znova najbolj navdušila modela K 1300 S in R 1200 R proizvajalca BMW.

Poleg posameznih uspehov v različnih kategorijah, so motorna kolesa BMW prav tako dominirala v pomembnih klasifikacijah blagovne znamke, ker so pobrala najvišja mesta v štirih primerih.

Podelitev nagrad se je 4. marca 2010, odvijala na sejmišču “Motorräder Dortmund 2010. V letu 2010 se je odvijalo že 12. glasovanje bralcev revije MOTORRAD, ki velja za najpomembnejše glasovanje bralcev za motorna kolesa in skuterje v celi Evropi. Letos se je za nagrade v osmih kategorijah pomerilo 200 kandidatov. Od leta 1999 je svoj glas v tekmovalnem programu oddalo že več kot pol milijona bralcev.

 

BMW Group Slovenija