Renault TreZor je dobil nagrado za najlepši koncept leta 2016

Sobota, 04 Februar 2017

Na 32. Mednarodnem avtomobilskem festival, ki poteka v Parizu, je Renault prejel nagrado Najlepši konceptni avtomobil leta 2016. Prislužil si jo je na avtomobilskem salonu v Parizu predstavljen atraktivni električni GT kupe TreZor, ki napoveduje bodoče oblikovne in tehnične rešitve serijskih renaultov.

Renault trezor concept nagrada 2017 02Nagrado je od strokovne žirije prejel Renaultov glavni oblikovalec Laurens van den Acker, ki je zaslužen za velik in uspešen oblikovni preporod znamke. Aktualne Renaultove modele je van den Acker povezal v življenjsko marjetico in vsak avtomobil je predstavljal del posameznikovega življenja. S konceptom TreZor so oblikovalci naznanili novo generacijo Renaultovih konceptnih vozil, ki se bodo nato prelevili v serijske modele.

Renault trezor concept nagrada 2017 04

Renault trezor concept nagrada 2017 03Predsednik Festivala Rémi Depoix, je povedal, da se je žirija odločila nagradio podeliti konceptu TreZor, ker njegova oblika izraža ekstremno lepoto, čutnost in eleganco. Je utelešenje konceptnega avtomobila, ki povrh preseneti s celotno usklajenostjo zunanje in notranje oblike ter dovršenostjo detajlov. TreZor predstavlja odlično kreativno delo, za katerega upajo, da bo služilo kot navdih za bodoče reanultove serijske modele.

Aleksander Praper

Video:

Galerija