Renault twizy prejel nagrado Red Dot – best of the best

Četrtek, 19 Julij 2012

Renault twizy je bil 2. julija na posebni svečani prireditvi proglašen za dobitnika ene najprestižnejših mednarodnih nagrad za oblikovanje: "Red dot award: product design 2012". Žirija tridesetih mednarodnih strokovnjakov je izmed 4.515 letošnjih prijav izbrala Renault Twizy za priznanje "Best of the Best product design 2012". Twizy je – po modelu Mégane II leta 2003 – že drugi Renaultov avtomobil, ki je osvojil to ugledno mednarodno priznanje.


Člani žirije so pri Twizyju posebej hvalili izvirno obliko, okretnost, ergonomičnost in sistem varnosti: “Twizy je zelo prepričljiva in izrazna rešitev za mobilnost v bližnji prihodnosti. To vozilo naredi močan vtis tako s svojo lahkotno upravljivostjo kot tudi z domišljeno zasnovo ergonomije in varnosti”.

Eric Diemert, direktor oblikovanja pri Renault Sport Technologies, je pojasnil zadovoljstvo ob prejemu priznanja: “Res nas veseli, da so zasnova, oblika in funkcije Twizyja priznane s strani "Red dot award". Ker se znamka Renault osredotoča na človeškost, smo Twizy zasnovali in oblikovali kot izraz nove vrste urbane mobilnosti ter se posebej posvetili enostavnosti uporabe. Naš cilj je bil Twizyju vdihniti privlačnost, ki na mah izžareva njegov radoživ značaj. To priznanje nas opogumlja pri nadaljevanju naših prizadevanj v prid inovacij za vse in vsakogar, ki so pomembne, da vozila znamke Renault naredimo še bolj inovativna in vabljiva.”

Priznanja "Red dot design award" so bila uvedena leta 1955 in so odtlej pridobila veliko mednarodno veljavo, ki postavlja merila dobrega oblikovanja. V letu 2011 so prejeli preko 14.000 prijav iz več kot 70 držav.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper