20 let pokala Audi quattro Cup

Sobota, 04 September 2010

Edinstvena zgodba o uspehu: pokal Audi quattro Cup letos praznuje 20. obletnico.  V dveh desetletjih se je nacionalnih turnirjev in svetovnih finalov na najlepših igriščih sveta udeležilo približno 1,1 milijona igralcev. S finalom v Ljubljani se sezona izteka tudi v Sloveniji. Najboljši igralci sveta se bodo pomerili v finalu na Sardiniji.

Od Argentine do Avstralije, od Čila do Kitajske, od Španije do Južne Afrike –  v več kot 50 državah se je golf pokal Audi quattro Cup uveljavil kot najuspešnejša amaterska serija tega prestižnega športa. Tudi sezona 2010 je bila več kot uspešna: 80.000 igralcev iz 53 držav se je na 700 turnirjih pomerilo za mesta v svetovnem finalu, ki se bo odvijal oktobra na Sardiniji.

„Audi in golf na mednarodni ravni – to je že dolgo časa popolna in uspešna kombinacija,“ pravi Peter Schwarzenbauer, ki je v Audijevem upravnem odboru odgovoren za trženje in prodajo. „Audi quattro Cup je izvrsten dokaz za to. Zahvaljujem se vsem Audijevim partnerjem za njihovo predanost in organizacijo ter seveda vsem tekmovalcem, po zaslugi katerih je mali amaterski turnir prerasel v svetovno zgodbo o uspehu.“

Začetki pokala segajo v leto 1991, ko so v Nemčiji organizirali 51 turnirjev, ki se jih je navdušeno udeležilo več kot 6.000 igralcev. Že leto pozneje je pokal prerasel v mednarodni dogodek: poleg 70 turnirjev v Nemčiji so v še sedmih evropskih državah izpeljali skupno 62 tekmovanj. Leta 1993 je v Veliki Britaniji potekal prvi svetovni finale. Leta 2002 je bila na svetovni ravni presežena rekordna meja 60.000 udeležencev. V Sloveniji pokal poteka že trinajsto leto. V preteklih šestih letih se je turnirjev vsako leto udeležilo več kot 75.000 igralcev, v jubilejni sezoni pa je bila udeležba ponovno rekordna.

Slovenskemu finalu na golf igrišču Diners v Ljubljani bo sledil svetovni finale na Sardiniji, ki bo potekal od 8. do 12. oktobra. Najboljši amaterski igralci se bodo pomerili na slikovitem igrišču golf kluba Pevero, ki sodi med najlepša in najboljša igrišča z 18 luknjami v Sredozemlju.

 

PR Porsche Slovenija