Pričelo se je "GTI srečanje ob Vrbskem jezeru

Sreda, 12 Maj 2010

Z današnjim dnem se je pri Vrbskem jezeru, v bližini Celovca, na avstrijskem Koroškem, pričelo tradicionalno "GTI srečanje". Dogodek, ki velja za eno največjih srečanj ljubiteljev vozil v Evropi, se bo odvijal vse do sobote 16. maja.

29. srečanje avtomobilov VAG koncerna, ki je bilo nekoč znano kot „GTI Treffen“, vsako leto privabi več tisoč gostov iz cele Evrope. V Kraju Maria Wörth se je že prvi dan zbralo preko 12.000 gostov. V okviru prireditve je pripravljen pester program, katerega skupna točka so avtomobili VW koncerna, torej znamk Volkswagen, Audi, Škoda in Seat.

Znamka aluminijastih platišč BBS organizira BBS-Party-Week, kjer bo videti predelane motocikle in avtomobile „lowrider“.

Že prvi dan je svoje zadovoljstvo izrazil tudi župan Adolf Stark: „Veseli me, da so nas tudi tokrat obiskali prijatelji iz cele Evrope. 12.000 gostov že na prvi dan, je odlična udeležba! Ob tej priliki se bi rad zahvalil družbi Volkswagen AG, ki je prvič svoj nastop razširila z znamkama Škoda in Seat.“

V četrtek pričakujejo na dogodku tudi člane vodstva znamk VW in Audi. Napovedan je tudi koncert „Sweety glitter and the sweethearts“ in Peter Maffay. Še pred tem bodo obiskovalvci lahko občudovali dve premieri – na 4410 vozil omejeno serijo Golf GTI adidas in Golf GTI Exzessive. Predstavitvi bo popestril let akrobatskih pilotov, zvečer pa se obeta velik ognjemet.

Več v zvezi s srečanjem lahko izveste na spletni strani: www.woertherseetreffen.at

 

Foto: Reifnitz / KK