Porsche Slovenija ima novega direktorja. V pokoj odhaja Heinrich Slesak

Aleksander Praper Četrtek, 26 Julij 2018

15. julija 2018 so v podjetju Porsche Slovenija nastopile kadrovske spremembe v samem vrhu. Eden izmed dveh direktorjev, Heinrich Slesak, je po več kot 31. uspešnih letih na različnih vodstvenih položajih v podjetju Porsche Holding zaključil poslovno kariero in odšel v zaslužen pokoj.

g. Heinrich Slesak je pomembno je sooblikoval zgodbo o uspehu družbe Porsche Holding na področju maloprodaje in delovanja uvoznikov. Leta 2009 je prišel v Slovenijo, kjer je skupaj s slovenskim kolegom Danilom Ferjančičem zelo uspešno vodil podjetje Porsche Slovenija, ki je danes zgled uvoznikom v okviru koncerna Volkswagen.

Gospoda Slesaka je nasledil izkušen profesionalec na vseh področjih avtomobilskega posla, mag. Martin Wienerroither. Tudi g. Wienerroither, ki je v družbi Porsche Holding od leta 1989, je intenzivno nabiral izkušnje na vodstvenih položajih v maloprodaji in pri uvoznikih ter v reviziji v Avstriji, Sloveniji, na Poljskem, na Švedskem in pri PGA v Franciji. Njegovi zadnji uspešni nalogi sta bili integracija maloprodajne skupine Din Bil (Švedska) in transformacija nekdanje PGA v novo »Volkswagen Group Retail France« v Parizu. Kot nekdanji vodja uvoznikov za Srednjo in Vzhodno Evropo in direktor podjetja Porsche Inter Auto v Sloveniji že odlično pozna regijo, zlasti Slovenijo.

Pri Porsche Slovenija so prepričani, da bodo z novim direktorskim parom Ferjančič – Wienerroither še naprej uspešno nadaljevali dosedanjo pot.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper