6 Kiinih modelov “najboljši nakup” pomnenju Car Book 2007

Četrtek, 15 Marec 2007

Rekordno število Kiinih vozil nagrajeno zaradi svojih varnostnih in zmogljivostnih značilnosti

Pred kratkim nagrajen kot »najboljši enoprostorec« po mnenju uredništva revije MotorWeek, Kia Carnival je sedaj prejel še eno priznanje - revija The Car Book 2007 mu je podelila priznanje kot “Best Bet” (po slovensko bi to prevedli kot »najboljši nakup«). Carnivalu so se na zmagovalnem odru pridružili še ostali Kiini modeli: Rio, Cerato, Magentis, Sportage in Sorento. Rio in Magentis sta enako priznanje prejela tudi v lanskem letu, medtem ko so preostala Kiina vozila prvič prejela to prestižno nagrado.

The Car Book 2007 je vodnik za nakup po vseh novih vozilih, ki so na trgu v tem letu. Poročilo ocenjuje najnovejše varnostne dosežke, cene vozil, porabo goriva, stroške zavarovanja, stroške vzdrževanja ter pnevmatike in je objavljeno v sodelovanju s Centrom za avtomobilsko varnost (Center for Auto Safety), vodilno ameriško odvetniško pisarno s področja prometne problematike.

Letno poročilotemelji nainformacijah tako s strani vlade kot s strani neodvisnih virov, kjer ocenjujejo varnostne in zmogljivostne značilnosti, ki jih potrebuje ameriški kupec. Samo pozitivno ocenjena vozila v vseh kategorijah – varnostni elementi, varčna poraba goriva, stroški vzdrževanja in servisiranja vozila, jamstva, stroški zavarovanja, pritožbe strank, skupaj z ocenami testnih trčenj – pridejo v poštev za “najboljši nakup.”

Jack Gillis, urednik poročila, je ob tem dejal, da je “... The Car Book že vrsto let najboljši vodnik za vse tiste stranke, ki so racionalne in cenovno občutljive ..., ” ter dodal, da “... cenimo dejstvo, da Kia nadaljuje s pomembnim prispevkom pri obogatitvi ponudbe ameriškega avtomobilskega trga, seveda v korist vseh strank.”

 

KMAG